Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Augusztus 01. 14:48, hétfő | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 30. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság: A 30. hét eseményei

Győr-Moson-Sopron megyében az elmúlt héten nyolcvankilenc eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzesetek és műszaki mentések során összesen heten sérültek meg, egy ember pedig életét vesztette.

Tarló kapott lángra mintegy egy hektárnyi területen július 25-én hétfőn délben Győrzámoly határában. Az égő részt egy erőgép körbetárcsázta, a győri hivatásos tűzoltók pedig két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat.

Kedden délután két baleset is történt az M1-es autópályán. Szalagkorlátnak ütközött egy veszélyes árut szállító kamion az M1-es autópálya 160-as kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon. A jármű átszakította a szalagkorlátot, keresztbe fordult és elfoglalt több sávot. Mintegy kétszáz méterre az első balesettől egy személyautó rohant egy fékező kamionba. A műszaki mentést a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók végezték, áramtalanították a járműveket. Az első balesetben érintett kamion gyúlékony folyadékot szállított, de a rakomány nem sérült meg. A tűzoltók később lebontották a sérült szalagkorlátot és megszüntették a forgalmi akadályt. A beavatkozás és helyszínelés alatt mindkét pályaoldalon egy-egy sávon haladt a forgalom. A balesetek során nem sérült meg senki.

A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű eső adott munkát csütörtökön hajnalban Győr-Moson-Sopron megyében a tűzoltóknak. Győrszemerén a Hegy úton a hegyről lezúduló csapadékvíz több udvart elöntött. A győrszemerei önkéntes tűzoltók kéziszerszámok segítségével a csapadékvizet az árokba elvezették. Egy házba is bezúdult az esővíz, ennek nagyrészét a lakók vödrökkel kihordták, a tűzoltók a veszélyeztetett házat homokzsákokkal védték körbe. Az esővíz itt két útra is nagy mennyiségű sarat hordott, egyiket az egység megtisztította, a másikat ideiglenesen lezárta a forgalom elől. Később Győrszemerén a Rózsa utcában egy elöntött pincét is kiszivattyúztak a győrszemerei önkéntes tűzoltók, ahol elektromos készülékeket veszélyeztetett a befolyt víz.

A győri hivatásos tűzoltókat is két helyre riasztották Győrújbaráton. A Gárdonyi utcában egy autót és elektromos berendezéseket, a Fő utcán pedig egy irodában lévő számítógépeket veszélyeztetett a bezúduló nagy mennyiségű víz. A Fő utcán lévő káreset felszámolásában a győrújbaráti önkéntes tűzoltók is résztvettek, szivattyú segítségével távolították el a helyenként fél méteresen álló vizet. A pannonhalmi hivatásos tűzoltók Nyúlon a Veres Péter utcában az egyik ház pincéjéből távolították el a nagy mennyiségű vizet, a pincében autót és elektromos berendezéseket veszélyeztetett a befolyó csapadék.

Pénteken este összeütközött két személyautó Sopronban az Ógabona téren. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az összetört járműveket, valamint biztosították a területet. A balesetben egy ember megsérült, őt kórházba szállították.

Belerohant egy személyautóba egy motoros az M1-es autópálya 146-os kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon szombaton délelőtt. A műszaki mentést a lébényi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói végezték. A motoros megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították.

Vasárnap az esti órákban tizennyolc vonulást igénylő bejelentés érkezett a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére a viharos széllel érkező zivataros időjárással kapcsolatos káresetek miatt. A legtöbb bejelentés Sopronból és környékéről érkezett, kidőlt fák, letört faágak okoztak forgalmi akadályt, de előfordult, hogy elektromos vezetékre s egy helyen egy autóra dőlt egy fa. Tizenkétszer hárítottak el forgalmi akadályt a soproni hivatásos és a fertőrákosi és nagycenki önkéntes tűzoltók az este során Sopronban és környékén. Csorna és Kapuvár körzetében négy beavatkozást igénylő fakidőlés történt, ahol a csornai és kapuvári hivatásos tűzoltók munkáját a szanyi és a csornai önkéntes tűzoltók segítették. Mosonmagyaróvár környékén kétszer vonultak a hivatásos tűzoltók faágak, és kidőlt fák által okozott forgalmi akadályok megszüntetése miatt. A hivatásos és önkéntes tűzoltók folyamatos munkával egymás után hárították el a forgalmi akadályokat, melyek során nem sérült meg senki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.