Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2016. Június 08. 15:25, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság,

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrző gyakorlata Győrben

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrző gyakorlata Győrben

Június 8-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrző gyakorlatot tartott.

A gyakorlaton a győri, a lébényi, a csornai hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állománya vett részt.A gyakorlat helyszíne a MÁV győri kocsijavítója volt.

A gyakorlat feltételezése szerint a főpályaudvaron kocsirendezést végeztek, ahol egy közlekedésre alkalmatlan teherkocsit a kocsijavítóhoz küldött a kocsivizsgáló. A hibás kocsit egy dízel mozdony a kocsijavító színhez tolta, de nem tudta lefékezni, így az ott várakozó személyvagonokba ütközött. A mozdony motortere az ütközéstől füstölni kezdett, a mozdonyvezető eszméletét vesztette, a tolatásvezető a két kocsi közé szorult, s ő is megsérült. A személykocsikban ülők közül is megsérült nyolc ember, a teherkocsiban szállított anyagok a nem megfelelő rögzítés miatt felborultak. A műhelyben étkező villanyszerelők kifutottak az ütköző kocsikhoz, s felügyelet nélkül hagyták a villanyrezsót a rajta készülő étellel. A serpenyőben az olaj kigyulladt, s tűz keletkezett az étkezőben.

A tűzoltók a kiérkezést követően azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, elsőként értesítették a vasúttársaság szakembereit, akik a felső vezeték áramtalanítását elvégezték és ezt dokumentálták is. A tűzoltás vezetője mentési csoportot alakított és felkutatták a sérült személyeket. A kimenekítéssel egy időben a vezető intézkedett a mozdony tüzének és környezetének oltására, továbbterjedésének megakadályozására. A tűzoltók a személyek kimentése közben észlelték, hogy a szomszédos épületben is tűz keletkezett, melynek oltását és az épület teljes felderítését is végrehajtották. A tehervagonban található veszélyes anyag beazonosítását a katasztrófavédelmi mobil labor állománya hajtotta végre a műszaki mentőbázis vegyi konténerének támogatásával.

A gyakorlat résztvevői nagy hangsúlyt fektettek a légzőkészülékek szakszerű használatára, a biztonsági tiszt kijelölésére, a kárhelyi hírforgalmazás megszervezésére. A tűzoltók az életmentés mellett, a felderítést, a tűzoltás, műszaki mentés vezetését, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatokat és oltósugarak szerelését gyakorolták.

A gyakorlatot Galumba Lajos tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő megfeleltre értékelte.

Képek: Galumba Lajos tű.alez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.