Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2016. Június 08. 15:25, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság,

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrző gyakorlata Győrben

Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrző gyakorlata Győrben

Június 8-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ellenőrző gyakorlatot tartott.

A gyakorlaton a győri, a lébényi, a csornai hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi mobil labor és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat állománya vett részt.A gyakorlat helyszíne a MÁV győri kocsijavítója volt.

A gyakorlat feltételezése szerint a főpályaudvaron kocsirendezést végeztek, ahol egy közlekedésre alkalmatlan teherkocsit a kocsijavítóhoz küldött a kocsivizsgáló. A hibás kocsit egy dízel mozdony a kocsijavító színhez tolta, de nem tudta lefékezni, így az ott várakozó személyvagonokba ütközött. A mozdony motortere az ütközéstől füstölni kezdett, a mozdonyvezető eszméletét vesztette, a tolatásvezető a két kocsi közé szorult, s ő is megsérült. A személykocsikban ülők közül is megsérült nyolc ember, a teherkocsiban szállított anyagok a nem megfelelő rögzítés miatt felborultak. A műhelyben étkező villanyszerelők kifutottak az ütköző kocsikhoz, s felügyelet nélkül hagyták a villanyrezsót a rajta készülő étellel. A serpenyőben az olaj kigyulladt, s tűz keletkezett az étkezőben.

A tűzoltók a kiérkezést követően azonnal megtették a szükséges intézkedéseket, elsőként értesítették a vasúttársaság szakembereit, akik a felső vezeték áramtalanítását elvégezték és ezt dokumentálták is. A tűzoltás vezetője mentési csoportot alakított és felkutatták a sérült személyeket. A kimenekítéssel egy időben a vezető intézkedett a mozdony tüzének és környezetének oltására, továbbterjedésének megakadályozására. A tűzoltók a személyek kimentése közben észlelték, hogy a szomszédos épületben is tűz keletkezett, melynek oltását és az épület teljes felderítését is végrehajtották. A tehervagonban található veszélyes anyag beazonosítását a katasztrófavédelmi mobil labor állománya hajtotta végre a műszaki mentőbázis vegyi konténerének támogatásával.

A gyakorlat résztvevői nagy hangsúlyt fektettek a légzőkészülékek szakszerű használatára, a biztonsági tiszt kijelölésére, a kárhelyi hírforgalmazás megszervezésére. A tűzoltók az életmentés mellett, a felderítést, a tűzoltás, műszaki mentés vezetését, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatokat és oltósugarak szerelését gyakorolták.

A gyakorlatot Galumba Lajos tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő megfeleltre értékelte.

Képek: Galumba Lajos tű.alez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.