Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Április 27. 07:40, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, video: Győr-Moson-Sopr

Győr-Moson-Sopron megyei közös ünnepi állománygyűlés

Győr-Moson-Sopron megyei közös ünnepi állománygyűlés

Április 26-án a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság közös ünnepi állománygyűlést tartott Győrben.

Az ünnepségre a Richter János Hangverseny- és Konferenciateremben került sor.

A rendőrök április 24-én - György napján - védőszentjükhöz kapcsolódóan a Rendőrség Napját ünneplik, a tűzoltók pedig május 04-én, Szent Flórián Napján, a tüzes mesterségek védőszentje előtt tisztelegnek.

Az ünnepségen elhangzott, hogy Szent György és Szent Flórián azonos értékrendet képviselt. A bajtársiasság, az emberség, a segíteni akarás és a hősies bátorság mindkettejük jellemzője, de a hagyományokhoz való ragaszkodáson és a munkába vetett hiten alapuló hivatástudat is éppúgy összeköti őket, mint mai követőiket, a rendőröket és a katasztrófavédőket.

E két jeles ünnep alkalmából rendezett közös ünnepi állománygyűlést megtisztelte jelenlétével többek között Széles Sándor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja, a Megyei Védelmi Bizottság elnöke, Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke, Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város polgármestere. A meghívást elfogadva a fegyveres- és rendvédelmi szervek vezetői, az együttműködő, karitatív és gazdálkodó szervezetek képviselői és a megyei települések polgármesterei is szép számmal megjelentek kitüntetve figyelmükkel az ünnepi állománygyűlést.

Borkai Zsolt polgármester ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy napjainkban egyre fontosabbá válik a biztonság, amelyet a rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai lelkiismeretesen, bátran és szakszerűen óvnak és vigyáznak, a nap huszonnégy órájában, ünnepnapokon is. Megköszönte mindkét szervezet munkáját.

Hite az Istené, szíve a hazáé, karja a gyengéké, hűsége a törvényes elöljáróké, becsülete az övé” a tűzoltók hitvallásával kezdte Németh Zoltán a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédét. A mai nap az ünneplésé és a köszöneté is, hiszen az egyenruhások egyre felkészültebben és egyre nagyobb szakmai tudással mindannyiunkért dolgoznak, kockáztatják életüket nap, mint nap. Köszönet mindannyiuknak -tette hozzá a közgyűlés elnöke.

Az ünnepi beszédeket követően a rendezvényt az országos zongoraverseny első helyezettje, a Győri Nádorvárosi Ének-zenei Általános Iskola végzős diákja, a Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola növendéke Baross Ádám előadása színesítette, aki zongorán adta elő Isaac Albéniz: Spanyol szvit 5. tételét.

A zenei mű meghallgatását követően „Tiszteletbeli tűzoltó” cím átadása következett. A győri Bercsényi Miklós Középiskolával a belügyi rendészeti ismeretek oktatása során megvalósuló korrekt szakmai együttműködésért, az oktatáshoz hosszú időn keresztül nyújtott segítőkész támogatásáért és a tűzoltó szakma népszerűsítésében végzett kiemelkedő tevékenységéért Németh Zsolt a Bercsényi Miklós Középiskola igazgatója vehette át Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, igazgatótól a kitüntető címet és egyenruhát, melyet felöltve az újdonsült tiszteletbeli tűzoltó elismerő szavakkal illette a katasztrófavédelem dolgozóinak áldozatos munkáját. Az igazgató köszönetét fejezte ki, s megtiszteltetésnek tekinti, hogy a tűzoltók nagy családjának ő is tagja lehet.

Az ünnepség további részében számos díj és jutalom átadása következett, melyeket a két szervezet vezetője, Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, tanácsos és a környező települések polgármesterei, illetve a társszervek képviselői adtak át a kiemelkedő munkát végző munkatársaknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.