Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2016. Szeptember 09. 00:00, péntek | Helyi

Győr - Parádés Eb-siker a fehéroroszok ellen

Győr - Parádés Eb-siker a fehéroroszok ellen

A szlovák–magyar közös rendezésű női junior röplabda Európa-bajnokság harmadik napján Fehéroroszországgal mérkőzött meg a magyar válogatott,

s a lányok fantasztikusan küzdve, remek, izgalmas, ötjátszmás mérkőzésen megszerezték első győzelmüket.

Bár rendre a fehéroroszok jutottak vezetéshez a meccs elején, a magyar lányok nem hagyták lerázni magukat, s mindig egyenlítettek. Most tényleg csapatként küzdött a csapat, s ennek meg is lett az eredménye, mert Szedmák Réka ászával 11:11 után átvették a vezetést, sőt a második szünet előtt már kettővel is mentek, de aztán kisebb technikai hibák miatt megint fordult a kocka. 18:18 után azonban megint a mieink percei következtek, s Török Kata sorozatban három ászt szerválva meg is nyerték a játszmát (25:20).

A második játszmában megint fej fej mellett haladtak a csapatok. Eleinte a fehérorosz csapat vezetett eggyel-eggyel, de aztán a hazaiak fordítottak, s a második szünetben már hárommal vezettek. A végjátékhoz érve Török Kata, majd Kalotai Zsófia bombáival nőtt a különbség ötre, s innen már nem volt visszaút (25:17).

A harmadik játszma elején kissé kiengedett a csapat, amit a fehéroroszok ki is használtak, s az első szünetben öt ponttal vezettek. A szünet viszont jót tett a mieinknek, akik sorozatban öt pontot szerezve egyenlítettek, többek között Kiss Gréta ászainak is köszönhetően. A játszma közepén aztán megint hullámvölgybe került a csapat, így aztán Hriskevics vezérletével ezt a fehéroroszok nyerték magabiztosan (16:25).

A negyedik játszma megint a vendégek szája íze szerint kezdődött. Horváth András 0:4-nél kért időt, s meg is kezdte a felzárkózást a csapat és Kalotai Zsófia bombájával 10:10-nél megint sikerült utolérni őket. A második szünet után azonban megint többet hibáztak a mieink, s ötre nőtt a különbség. Azonban sorozatban öt pontot szerzett a magyar csapat, így a végjátékhoz érve megint egyenlő volt az állás. 21:23 után sorozatban három pontot szerzett a magyar csapat, így meccslabdájuk volt, de ekkor meg a fehéroroszok szereztek hármat, s így kiegyenlítették a szettarányt (24:26).

Az ötödik játszma aztán elsöprő magyar fölénnyel kezdődött, csapatunk 5:0-ra vezetett, amikor a fehéroroszok időt kértek. A magyar lányok extázisban játszva, nem ismertek elveszett labdát, s így 8:2-nél jött a térfélcsere. A fehéroroszok ugyan ezt követően már több pontot csináltak, de közelebb nem tudtak jönni, s így 14:7 után Török Kata bebombázta a győzelmet jelentő találatot (15:7).

Horváth András: - Nagyon értékes győzelmet arattunk, hiszen ez a fehérorosz csapat tegnap az olaszokat is megszorongatta. Amit megbeszéltünk, azt szinte hiba nélkül teljesítették a lányok, s nagyon büszke vagyok rájuk, de megyünk tovább, hiszen még két fontos mérkőzés vár ránk.


Forrás: www.hunvolley.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 09:15, szerda | Helyi

Elhunyt Dunaszentpál polgármestere

Váratlan és fiatalon elhunyt Csontos Attila dunaszentpáli polgármester.

2024. Július 31. 08:11, szerda | Helyi

Mozgalmas a nyári időszak is a Generációk Házában

Programok széles tárháza várja a kikapcsolódni, beszélgetni, alkotni vágyókat Győrben, a Generációk Művelődési Házában.

2024. Július 31. 07:10, szerda | Helyi

Búcsújáró zsákfalu kapott új bekötőutat

Átadták a Komárom-Esztergom vármegyei búcsújáró hely, Csatka bekötő útját.

2024. Július 30. 09:14, kedd | Helyi

A harmadik legjobb magyar intézmény lett a Széchenyi István Egyetem az Európai Egyetemi Játékokon

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatói egy arany-, egy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Debrecenben és Miskolcon megrendezett Európai Egyetemi Játékokon.