Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Január 19. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: HírTv

Győr-Szol Zrt.: adott a lehetőség továbbra is mindenkinek, hogy rendezze a tartozását

Győr-Szol Zrt.: adott a lehetőség továbbra is mindenkinek, hogy rendezze a tartozását

Százötven szociális bérlakásban élőnek mondta fel január végével a bérleti szerződését a Győr-Szol Zrt., mindegyikük 150 ezer forinti, zömében távhőtartozást halmozott fel.

A kilakoltatástól egyelőre a márciusig tartó moratórium végi a notórius nem fizetőket, de a városüzemeltetési társaság is helyreállítja a jogviszonyt, ha a családok a szerződésből hátralévő időben hajlandóságot mutatnak adósságaik törlesztésére - számol be a Hír TV.

A 150 győri, szociális bérlakásban élő nem élt a Győr-Szol Zrt. tavaly felkínált részletfizetési kedvezményével sem, amelyből 23 millió forint folyt be a cég számlájára.

"A mosógépem tönkrement, a centrifuga, a neon, egyszerre minden jött. És, hogy mondjam, szociális segélyből élek, 27 ezer forintból" - mondja Kovács Ferenc. A munkanélküli férfi is hamarosan költözhet. Tartozása meghaladja a 150 ezer forintot. Kovács Ferenc szerint kevés bevételéből a rezsiköltségek töredékét sem tudja vállalni addig, amíg nem tud újra elhelyezkedni.

"A Győr-Szol Zrt. a notórius nem fizetőknek küldött értesítést arról, hogy megszüntetjük a szociális bérlakásban fennálló bérleti viszonyukat január 31-vel" - tájékoztatott Ozsvárt Tamás, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere.

Az érintett családok nemcsak a részletfizetésre, de arra a lehetőségre sem reagáltak, hogy a Győr-Szol Zrt. fizetési haladékot kínált fel nekik. Ennek a feltétele az volt, hogy tavaly november 20-ig kellett volna befizetni az aktuálisan fennálló tartozás legalább felét. Aki ezt megtette, mentesült a vele szemben indított eljárás alól.

Ozsvárt Tamás kommunikációs menedzser, Győr-Szol Zrt.: "Továbbra is fennáll az a lehetőség, hogy január 31. előtt ezeket a tartozásokat rendezzék, illetve, ha ezt követően van lehetőségük arra, hogy rendezzék a tartozásukat, akkor még a bérleti jogviszony visszaállítható. Én azt gondolom, hogy sokan lesznek olyanok, akik nem várják meg, hogy ez a bérleti jogviszony úgy szűnjön meg, hogy őket valóban ki kelljen tenni a lakásukból, és lesznek sokan olyanok is, akik megpróbálják majd rendezni ezeket a tartozásokat."

A szociális bérlakásokban élő családok mellett 300 magánlakásban élő is felszólítást kapott: náluk a 150 ezer forintot meghaladó tartozás miatt a melegvíz-szolgáltatást fogják korlátozni január végétől.

Címkék: Győr-Szol Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.