Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Március 26. 07:30, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Győr a Kultúra Magyar Városa

Győr a Kultúra Magyar Városa

Városunk elmúlt két-három évben nyújtott kulturális teljesítményének, valamint fenntartható fejlesztéseket elősegítő kulturális programjainak elismeréséül a Kul

Serfőzőné Tóth Andrea a Kulturális Csoport vezetője a pályázati kiírásból idézve elmondta, a cím elsősorban eszmei értékű, s a városok elmúlt két-három évben nyújtott kulturális teljesítményének, valamint fenntartható fejlesztéseket elősegítő kulturális programjainak értékelésére és elismerésére szolgál". A csoportvezető ugyancsak köszönetet mondott a pályázat készítésében résztvevő kulturális és marketing szakembereknek, intézményvezetőknek és minden közreműködőnek.

A pályázatot az Oktatási és Kulturális Minisztérium együttműködésben a Külügyminisztériummal, az nkormányzati Minisztériummal, a Magyar Turizmus Zrt.-vel, valamint a Megyei Jogú Városok Szövetségével és a Kisvárosi nkormányzatok Országos rdekszövetségével hirdette meg.

A pályázatban be kellett mutatni többek között a város kulturális múltját és jelenét, az épített és szellemi örökséget és értékeket, a város kulturális aktivitását, a kulturális beruházásokat, a város költségvetésében a kulturális területre fordított támogatást, a városban található kulturális intézményeket, a kulturális programokat, fesztiválokat, rendezvényeket, a városi turizmust (stb). A másfél millió forintos díj mellett a város többek között viselheti a Kultúra Magyar Városa címet, használhatja emblémáját, élhet a Magyar Turizmus Zrt. kiemelt promóciós lehetőségeivel.

A polgármester végezetül elmondta, Győr 2010-ben is rengeteg színvonalas és látványos programot kínál a városban élőknek, és az ide látogatóknak. Reméli, hogy ezek a rendezvények még nagyobb figyelmet kapnak a mostani elismerés, a Kultúra Magyar Városa cím jóvoltából.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.