Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Július 06. 07:54, kedd | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Győr Egyetemi hírek

Győr Egyetemi hírek

BELS? MOZGSM?VSZET AZ EGSZSG VISSZALLTSRA S MEG?RZSRE. A Nemzetközi Taoista Tai Chi Társaság idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Ezt az alkalmat számos országban, sok v&#

A szervezők várják az érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a Taoista Tai ChiTM-val, amely az egészség visszaállítására és megőrzésére szolgáló belső mozgásművészet. A Taoista Tai ChiTM kortól és egészségi állapottól függetlenül mindenki által megtanulható. A finom forgató és nyújtó mozdulatokból felépülő mozgásforma lehetőséget ad arra, hogy mindenki a saját testi képességeinek megfelelően gyakoroljon. A Taoista Tai ChiTM kitartó gyakorlásával elsajátíthatóak a taoista egészségjavító és egészségmegőrző technikák, amelyek már számos embernek segítettek egészségük helyreállításában és fejlesztésében. Az egészségre gyakorolt jótékony hatások között a következőket említhetjük: vérkeringés serkentése, tartás és egyensúlyérzék javítása, erő és rugalmasság fejlesztése, stressz csökkentése, valamint egyfajta kiegyensúlyozottság és jó közérzet kialakítása. Bővebb információ a társaságról és edzésekről: www.taoistataichi.hu.

JOGI DOKTOROKAT S NEMZETKZI IGAZGATSI SZAKOS FRISSDIPLOMSOKAT AVATTAK GY?RTT
A Széchenyi István Egyetem 77 végzős, a tanulmányi követelményeket sikeresen teljesítő joghallgatóját avatták jogi doktorrá, s a nemzetközi igazgatási szak 32 frissdiplomását köszöntötték.
A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc llam- és Jogtudományi Kar jogász-jelöltjei a rektori jogarra tették le doktori esküjüket. A győri Váradi gnes, a csóti Bíró Tamara, a zalaszentiváni jhelyi Bence, az esztergomi Dobos István, a győri Erdős Csaba és a nyárasdi (szlovákul Topo?níky, korábban Nárazd) Nogel Monika summa cum laude minősítésű doktori oklevelet vehetett át. Cum laude bejegyzésű diplomát harmincheten, ritét harmincnégyen kaptak. A frissdiplomás, kiváló minősítést elért dr. Váradi gnes egykor a győri Révai Miklós Gimnázium diákja volt, s dr. Szekeres Tamás rektor díszoklevelét is átvehette. n a jogász szak képzési követelményeit minden félévben évfolyamelsőként, kitűnő minősítéssel teljesítette. A Tudományos és Művészeti Diákköri Konferenciákon, a hazai és a nemzetközi jogtudományi pályázatokon, konferenciákon kiválóan szerepelt, s ezzel is sikeresen gazdagította Egyetemünk szellemiségét. rtékes munkáját ezen dicsérő oklevél adományozásával ismerjük el" - olvasható az egyetem történetében most első alkalommal kiadott oklevélen. Dr. Váradi gnes ősztől az llam- és Jogtudományi Doktori Iskola PhD hallgatója lesz, s a Deák Ferenc llam- és Jogtudományi Kar Jogtörténeti Tanszékén kezdi oktatói karrierjét. Emellett a párhuzamos képzés keretében, a nemzetközi igazgatási és a nemzetközi tanulmányok szakokon is tanul. A közelmúltban sikerrel pályázott az egy éves németországi, a Passaui Egyetemre szóló ösztöndíjra, ott 2011 őszétől dolgozhat.
A jogászképzés 1995-ben, a nagy hagyományú Győri Jogakadémia megszűnése után 103 évvel egyetemi szakként tért vissza Győrbe. A jogász szak ma a Széchenyi-egyetem egyik meghatározó pillére. 2009-ben a győri Széchenyi István Egyetem jogi és igazgatási szakjai - jogász osztatlan képzés, nemzetközi igazgatási BA, európai és nemzetközi igazgatás MA, jogi asszisztens felsőfokú szakképzés - a szakterület összesített képzési rangsorának első helyezettjei lettek.
Az erős gazdasági háttérnek, a kisebb hallgatói létszámnak köszönhetően a jogi diploma megszerzésekor az egyetem Karrier Irodájának felmérése szerint a végzettek 11%-a már a diplomavédéskor biztos állása van, további 18%-uk két hónapon, 25%-uk negyedéven belül, 38%-uk fél éve belül talál állást. A nálunk végzetteknek nincs elhelyezkedési gondja" - mondta el dr. Szalay Gyula, a kar dékánja. Az elmúlt négy év frissdiplomásai a képzés erősségei közül a jogi szakmai ismeretek mellett a gyakorlati felkészítést hangsúlyozták. 85% vélte úgy, hogy ismét a Széchenyi István Egyetemet választaná felsőoktatási oktatási helynek.
Győrbe meghatározóan hét dunántúli megyéből jönnek a jogász szakra, s az elhelyezkedéskor túlnyomórészt megyéjüket, földrajzi térségüket választják a végzettek. A klasszikus bírósági, ügyészségi, ügyvédi álláshelyek mellett ezévben is népszerűek a közigazgatási, a banki, a gazdasági, a pénzügy jog szakterületei.
A Műszaki Tudományi Kar július 10-én, szombaton 10 órától, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar 14 órától tartja diplomaátadó ünnepségét a Városi-Egyetemi Csarnokban.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.