Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. November 30. 10:15, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győr és Nagymegyer együttműködik: Borkai segített Néveri kampányában

Győr és Nagymegyer együttműködik: Borkai segített Néveri kampányában

Sok területen működhet együtt Győr és Nagymegyer - állapította meg Borkai Zsolt és Néveri Sándor (képen) közös találkozójuk alkalmával. Az akkor még csak jelölt, tegnap éjjel óta már polgármester Néveri személye reális alapot ad

Kötetlen, személyes találkozón vett részt Néveri Sándor polgármesterjelölttel, aki gratulált neki MOB-elnöki megbízatásához. A találkozó alkalmával megbeszélték a két város közti együttműködés és a közös fejlesztések lehetőségeit elsősorban a munkahelyteremtés, a gazdaság fejlesztése, az oktatásügy, a kultúra és az egészségügy területén. Hangsúlyozta: Győr szorgalmazná az Európai Területi Együttműködés Csoportjában (EGTC) Nagymegyer aktív részvételét, ez ugyanis a két szomszédos város közös fejlesztési lehetőségeit is bővítené. Néveri Sándor elsősorban az ipari parkok szorosabb együttműködését tűzte ki az egyik legfontosabb feladatnak, hiszen ez nagyban hozzájárulna a foglalkoztatottság növeléséhez Nagymegyeren. A győri polgármester támogatja Néveri Sándor kezdeményezését is, amely szerint az R7 gyorsforgalmi út érintve Nagymegyert csatlakozna a Győr felé vezető E575-ös európai főútra.

A jó hangulatú találkozón egyetértettek abban, hogy a jövőben részletesen is áttekintik a közös fejlesztési lehetőségeket. Borkai Zsolt személyesen is tiszteletét tette a nagymegyeri polgármesterjelölt kampányzáró rendezvényén, ahol a több mint hatszáz résztvevő előtt az elképzelések felvázolása után sok sikert kívánt Néveri Sándornak szombati polgármesterré választásához. Borkai után Néverinek is sikerült...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.