Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Május 26. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: Egy csepp figyelem Alapítvány

Győr is versenybe szállt az Egy CSEpp Teszten!

Győr is versenybe szállt az Egy CSEpp Teszten!

Több száz vércukorszint mérés a Legegészségesebb város címért. Melyik lesz a legegészségesebb város Magyarország 19 megyeszékhelye közül? Ezt szeretnék tudni a gy&

Több százan mérették még vérnyomásukat, koleszterinszintjüket, vettek részt melanoma szűrésen, testösszetétel monitorozáson (ami a zsír és izom arányát vagy akár a szervek közötti zsír mértékét mutatja meg), és megismerkedhettek modern lépésszámlálókkal vagy a hatékony fényvédelem eszközeivel.

A győri volt az Egy CSEpp Teszt (ECSET) második állomása. Az ingyenes szűrő programot az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány indította el azzal a céllal, hogy minden megyeszékhelyen legyenek egészségügyi szűrések, és minél több ember kaphasson tanácsokat az egészséges táplálkozással vagy a rendszeres és ellenőrzött testmozgással kapcsolatban. Az országjáró körút végén november 14-én az Egy csepp Világnapon az Alapítvány átadja a legegészségesebb város" díjat annak a megyeszékhelynek, ahol a leglelkesebbek voltak az emberek.

Az ötéves Egy csepp figyelem Alapítvány jubileumi szűrőprogramját számos cég támogatja: a 77Elektronika kft biztosítja a vércukorszint-, az Accutrend a koleszterinszint- , az Omron a vérnyomásmérést, valamint a testösszetétel monitorozást és a lépésszámláló tesztet is lehetővé tesz. A La Roche Posay melanóma szűréssel és a fényvédelemmel kapcsolatos tanácsadással segíti a rendezvénysorozatot. Az Avon bőr- és hajdiagnózist nyújt, a MOL pedig biztosítja az üzemanyagot az Alapítvány számára.
Az ECSET következő állomása Szeged, ahol május 28-án pénteken 11:00 és 16:00 óra között a Klauzál téren állítják fel az Egy csepp figyelem Alapítvány sátrait. Ott lesz a szűréseken az RTL Klub sztárja, rdög Nóra is, aki a megye szülötteként bíztatja az embereket arra, hogy rendszeresen vegyenek részt szűréseken.

Szánjon n is egy csepp figyelmet egészségére!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.