Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Április 27. 13:28, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győr megvásárolta az Ady Endre Művelődési Házat: költözik a Vaskakas?

Győr megvásárolta az Ady Endre Művelődési Házat: költözik a Vaskakas?

A győri önkormányzat megvásárolja az Ady Endre Művelődési Házat. A Teleki utcai ingatlanban - amely a Vasas Szakszervezeti Szövetség tulajdonában van - szeretné lehelyezni a város a Vas

Az Ady Ende Művelődési házat jelenleg egy 15 évre szóló bérleti szerződés alapján a VITUS Művészeti és Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft. működteti. A bérleti szerződés időtartamából még 9 év van hátra. Az önkormányzatnak az ingatlanra üres állapotban van szüksége a Vaskakas Bábszínház elhelyezéséhez, ezért vállalja a bérlő kártalanítását, és a házban működő egyéb közművelődési csoportok, szervezetek elhelyezését. A működtetőnek közel 13 millió kétszázezer forintot ajánlanak fel kártalanításként. Az összeget vagy teljes egészében kifizeti a város, vagy biztosít egy másik helyiséget, amelynek bérleti díját levonják a 13 millióból. Az épületben több művelődési csoport is működik, például a Rába Dal- és Társaskör, a Rába Néptáncegyüttes vagy a Rába Fúvószenekar. Számukra más intézményekben ajánlottak elhelyezési lehetőséget. A vásárlásról az önkormányzat a csütörtöki közgyűlésen tájékoztatja a képviselőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.