Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Január 20. 15:10, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Győr mutatói továbbra is kedvezőek

Győr mutatói továbbra is kedvezőek

Simon Róbert Balázs alpolgármester A Nyugat- és Közép-Dunántúl megyei jogú városainak összehasonlítása a KSH 2008. évi statisztikai mutatói alapján címmel tartott t

A statisztikai összehasonlítások között szerepel a nyilvántartott álláskeresk aránya a munkavállalási korú népességbl, amelyben Gyr a harmadik (4 százalék), míg a nyilvántartott álláskereskbl a pályakezdk aránya 6,4 százalék (4-ik).

A vezetékes gázt fogyasztó háztartás 93,9 százalék, míg a közüzemi vízhálózatba bekapcsolt lakás száz, a közüzemi szennyvízcsatorna hálózatba bekapcsolt lakás aránya 98 százalék. A rendszeres hulladékgyűjtésbe bevont lakások aránya 98,3 százalék.

A felsőfokú alap- és mesterképzésben részt vevő hallgató (ezer lakosra) tekintetében (108) továbbra is a második. Az egy adófizetőre jutó SZJA tekintetében Győr a harmadik 473894-gyel. A regisztrált vállalkozások számában szintén jól áll a város, a második helyen, akárcsak a kiskereskedelmi üzletek, vagy éppen a vendéglátóhelyek tekintetében (tízezer lakosra vetítve).

Az idegenforgalommal kapcsolatban beszédes szám a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak adata, amely 2008 évben 212.210 volt, és Győrt csak Sopron előzi meg.

A húsz szempont alapján készült összehasonlításban összesítésben Győr az első helyet foglalja el, akárcsak egy évvel korábban. Simon Róbert Balázs alpolgármester zárásként elmondta, az önkormányzat arra törekszik, hogy ezeket a kedvező pozíciókat továbbra is megőrizze, ahol lehet, javítsa.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.