Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Április 10. 07:50, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győr rendezheti 2012-ben a maratoni kajak-kenu világbajnokság küzdelmeit

Győr rendezheti 2012-ben a maratoni kajak-kenu világbajnokság küzdelmeit

Szombaton Budapesten dönt a Nemzetközi Kajak-kenu Szövetség (ICF) arról, hogy Győr készülhet-e fel a 2012. évi maratoni világbajnokság megrendezésére, 2013-ban pedig Szeged lehet-e a gyorsas

Szeged mellett három jelentkező is szívesen vállalkozott volna a londoni olimpiai játékokat követő első nagy sportági csúcstalálkozó lebonyolítására, ám a vetélytársak meghátráltak, miután megtudták, hogy Szeged is a depóba állt. Esélyeiket nyilvánvalóan még tovább csökkentette volna, ha versenyben maradnak és Budapesten mérkőznek meg" a 2006-ban világbajnoki szervezőként kitűnően vizsgázó Szegeddel.
- Nem titok, hogy Moszkva, a portugáliai Montemor-o-Novo, valamint Rio de Janeiro jelentkezett még a 2013. évi gyorsasági világbajnokság megrendezésére, de nem sokkal az ICF igazgatótanácsának budapesti ülése előtt már arról értesültünk, hogy a rivális városok meghátráltak, vagy meg fognak hátrálni, mert Szegeddel szemben esélytelennek ítélik magukat - nyilatkozta Vaskúti István, az ICF alelnöke, hozzátéve, hogy Szegednek és Győrnek is olyan jó a híre a kajak-kenu világában, hogy a "magyar dupla" a visszalépések nélkül is megszületett volna.
Mint ismeretes, idén augusztus 19 és 22 között a lengyelországi Poznan készül fel a világbajnokság megrendezésére, az a város, amely kétszer is sikertelenül pályázott az Ifjúsági Olimpiai Játékok lebonyolítására. A londoni ötkarikás versenyek előtt a 2011-es esztendőben a franciaországi Vichy adhat otthont az olimpiai elővizsgának is számító VB-nek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.