Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Február 04. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Győrbe érkezett az Új Széchenyi Tervet bemutató rendezvény

Győrbe érkezett az Új Széchenyi Tervet bemutató rendezvény

Győrbe érkezett az Új Széchenyi Tervet bemutató országjáró rendezvény. Az érdeklődő vállalkozók többek között az új pályázati rendszerről, az egyszerűsítésekről és a kiírásokról tájékozódhattak a Kereskedelmi és Iparkamar

Az Új Széchenyi Tervet bemutató országjáró körút 11. állomása Győr, s a cél most is az, hogy a programot a lehető leggyorsabban ismertessék meg a vállalkozókkal – mondta el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Államtitkára. Dr. Molnár Ágnes hozzátette: a tartós gazdasági fejlődés záloga a kis- és középvállalkozások megerősítése. Az ehhez szükséges stratégia pedig maga az Új Széchenyi Terv.

Az államtitkár elmondta: az új támogatási és pályázati rendszer jóval egyszerűbb, átláthatóbb és hatékonyabb lett. A hét úgynevezett kitörési pont között szerepel többek között az egészségügy, a zöldgazdság, a tudomány, illetve a munkahelyteremtés támogatása. Az Új Széchenyi Terv induló csomagjában 93 pályázat szerepel, 1.100 milliárd forint értékben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.