Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 07. 12:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Győrben 18 ezer négyzetméternyi felületen újítja fel a közterületi burkolati jeleket az Útkezelő szervezet

Győrben 18 ezer négyzetméternyi felületen újítja fel a közterületi burkolati jeleket az Útkezelő szervezet

Itt a jó idő, könnyen szárad a festék, ezért július elejétől megkezdte az évente szokásos útburkolati jelek felújítását a Győri Útkezelő Szervezet.

Idén a lakótelepi parkolókra nem jutott pénz, de a forgalmas utakon szinte valamennyi felfestés új, jól látható "ruhát" kap. A munkák augusztus végéig tartanak.

Győrben 18 ezer négyzetméternyi felületen újítja fel a közterületi burkolati jeleket az Útkezelő szervezet. a város területén- az önkormányzati kezelésű utakon - újrafestik a záróvonalak, a forgalom elől elzárt területek, az elsőbbségadási viszonyokra vonatkozó burkolati jeleket. Megújulnak a gyalogátkelőhelyek, a kerékpáros utak, sávok, piktogrammok, kerékpáros átvezetések, és az autóbuszmegállók burkolati jelei a parkolók közelében. A felújítási program nem tartalmazza viszont a belvárosi fizetőparkolók burkolati jeleinek felfestését, hiszen annak elvégzése a szolgáltatást nyújtó, Győrszol Zrt. feladata.Az idei költségvetésből kimaradt a lakótelepi parkolóhelyek felújítási fedezete is.

Kézi-,és gépi erővel is festenek, nappal és éjjel is, amennyiben éjszaka nem csökken túlzottan a hőmérséklet, és gyorsan szárad a festék. A kivitelezők napközben is dolgoznak, ilyenkor a gyalogátkelőhelyeket körülbólyázzák, s így esetenként félpályás útlezárásra kell számítani. A munkák augusztus végéig tartanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 18. 08:12, vasárnap | Helyi

Az állatkertben mutatkozik be a Győri Értéktár

A Xantus János Állatkertben is bemutatkoznak a győri értékek.

2024. Augusztus 18. 07:09, vasárnap | Helyi

Tizenöt kórház élére írtak ki pályázatot, az óváriéra is

Összesen 15 kórház főigazgatói pozíciójára írt ki pályázatot az Országos Kórházi Főigazgatóság, amelynek honlapján július 26-án jelentek meg a vezetői pályázati felhívások.

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.