Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2012. Június 16. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Németh Viktória

Győrben drága az ingatlan, főleg a diákok számára

Győrben drága az ingatlan, főleg a diákok számára

Csütörtökön megjelent cikkünkben arról számoltunk be, hogy Győr a legdrágább megyeszékhely hazánkban, hiszen az Audi gyárba érkező német munkaerő miatt, megugrott a helyi ingatlanok piaci ára.

Ez a tény azonban nemcsak az dolgozókat érinti, hiszen Győr, egyetemi város lévén rengeteg diákot vonz, akik ha nem kollégiumban szeretnének lakni, albérlet után kell nézniük. Török Daniella az egyik győri egyetem hallgatója is ez utóbbit választotta, s két társával osztozik egy lakáson.

-Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen havonta negyvenötezer forint oszlik el hármunk között. Egy jó albérletet azonban ötven és hatvanezer forint alatt szinte esélytelen találni. A bérleti díj mellé természetesen még hozzáadódik a rezsi, ami a téli időszakban akár harminc- negyvenezer forintig is felmehet azokban a lakásokban, ahol nem spórolnak a fűtéssel.

Címkék: albérlet, audi, diák, győr, lakás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 09:14, péntek | Helyi

Tetőzött a Duna, itt áll ma a Mosoni-Duna vize

Tetőzött a Duna a Nagybajcsnál, a Mosoni-Duna győri szakaszán reggel pedig jól látható volt a víz szintje a korábbi árvizekhez képest – mindegyik a véneki torkolati műtárgy megépítése előtt történt.

2024. Szeptember 20. 08:12, péntek | Helyi

Cirkuszi előadásra készülnek a győri diákok

Cirkuszi előadásra készülnek a győri Kovács Margit Általános Iskola diákjai. Magyarországon elsőként itt szervezték meg azt a projekthetet, amely Ausztriában és Németországban már nagy népszerűségnek örvend.

2024. Szeptember 20. 07:14, péntek | Helyi

Fekete-fehér történet lett a marcalvárosi kiserdő

A közgyűlés hétfői, rendkívüli közgyűlésén a képviselők elfogadták a marcalvárosi kiserdő 97,5 százalékának levédéséről szóló határozati javaslatot. Az ügy azonban láthatóan ezzel nem zárult le…

2024. Szeptember 19. 09:11, csütörtök | Helyi

Polgármester nélkül védekeznek Dunaszentpálon

Nyúlgátat építenek, homokzsákokat pakolnak a Mosoni-Duna menti Dunaszentpálon, ahol nyáron elhunyt a település polgármestere, az időközi választás időpontja viszont még nem ismert.