Városlista
2024. augusztus 12, hétfő - Klára

Hírek

2012. Május 29. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: Csikár Andrea

Győrben is a gyerekeké volt a vasárnap

Győrben is a gyerekeké volt a vasárnap

Vasárnap Győrben rengeteg gyermeknapi program közül választhattak az apróságok. A Győr Pláza, a Baross út, a Radó sziget és persze az Állatkert is várta a legkisebbeket.

Minden év májusának utolsó vasárnapján a gyermekeké a főszerep, s ez Győrben sem volt másként a hétvégén. Több helyszín programjai közül választhattak a családok, mi elsősorban a Radó sziget gyermeknapját térképeztük fel.

A Radó sziget gyereknapi rendezvényét idén a Grimm mesék jegyében állították össze. A Gyermekek Háza által szervezett programok reggel tíz órától este hét óráig tartottak, s ezalatt a lurkók betekinthettek Csipkerózsika kastélyába és a Tavi tündér birodalmába. Majd a kicsik együttes erővel elkészíthették a vasorrú bába házát is.

Évről-évre egyre színesebb választékkal, s kézműves játékokkal találkozhatnak a gyerkőcök. Ebben az évben minden eddiginél több standot állítottak fel, hogy kipróbálhassák kézügyességüket, kreativitásukat az apróságok. Minden gyermek megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot: rajzolásra, hajtogatásra, napellenző fabrikálására csábították a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ezen kívül sétahajó és körhinta tette még élvezetesebbé a gyermeknapot, de színpadi produkcióval is próbálták lekötni a fáradhatatlan csöppségek figyelmét. Ezenkívül a résztvevők láthattak még a győrasszonyfaiak táncelőadását, mesevarázs produkciót és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ bemutatóját.

A kellemes idő, a remek hangulat és az ínycsiklandó falatok mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy közel ezer gyermek és családja fordult meg a szigeten vasárnap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.