Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Május 29. 13:30, kedd | Helyi
Forrás: Csikár Andrea

Győrben is a gyerekeké volt a vasárnap

Győrben is a gyerekeké volt a vasárnap

Vasárnap Győrben rengeteg gyermeknapi program közül választhattak az apróságok. A Győr Pláza, a Baross út, a Radó sziget és persze az Állatkert is várta a legkisebbeket.

Minden év májusának utolsó vasárnapján a gyermekeké a főszerep, s ez Győrben sem volt másként a hétvégén. Több helyszín programjai közül választhattak a családok, mi elsősorban a Radó sziget gyermeknapját térképeztük fel.

A Radó sziget gyereknapi rendezvényét idén a Grimm mesék jegyében állították össze. A Gyermekek Háza által szervezett programok reggel tíz órától este hét óráig tartottak, s ezalatt a lurkók betekinthettek Csipkerózsika kastélyába és a Tavi tündér birodalmába. Majd a kicsik együttes erővel elkészíthették a vasorrú bába házát is.

Évről-évre egyre színesebb választékkal, s kézműves játékokkal találkozhatnak a gyerkőcök. Ebben az évben minden eddiginél több standot állítottak fel, hogy kipróbálhassák kézügyességüket, kreativitásukat az apróságok. Minden gyermek megtalálta a neki tetsző elfoglaltságot: rajzolásra, hajtogatásra, napellenző fabrikálására csábították a kicsiket és nagyokat egyaránt. Ezen kívül sétahajó és körhinta tette még élvezetesebbé a gyermeknapot, de színpadi produkcióval is próbálták lekötni a fáradhatatlan csöppségek figyelmét. Ezenkívül a résztvevők láthattak még a győrasszonyfaiak táncelőadását, mesevarázs produkciót és a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ bemutatóját.

A kellemes idő, a remek hangulat és az ínycsiklandó falatok mind-mind hozzájárultak ahhoz, hogy közel ezer gyermek és családja fordult meg a szigeten vasárnap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.