Városlista
2024. július 4, csütörtök - Ulrik

Hírek

2024. Július 02. 08:13, kedd | Helyi

Győrben is átvette megbízólevelét az új polgármester és a képviselő-testület

Győrben is átvette megbízólevelét az új polgármester és a képviselő-testület

Csütörtökön délután átvették megbízóleveleiket a június 9-én megválasztott képviselők és az októbertől hivatalba lépő polgármester.

Pintér Bence már a választás éjszakján elmondta, amit aztán több interjúban is megerősített, hogy számít a polgármesteri hivatal és a városi cégek meglévő munkatársaira, de természetesen a képviselők munkájára is. „A békés együttműködés és közös munka mentén indítjuk el a következő ciklust.”

Fekete Dávid, a Fidesz-KDNP frakció hasonló szándékról beszélt, amikor azt mondta, hogy mindent megtesznek azért, a választók felhatalmazása alapján jó irányba menjen a város és békében tudjanak együtt dolgozni

Mint ismert, a júniusi választáson 15 egyéni kerületből, 14-ben fideszes képviselőjelöltnek szavaztak bizalmat a győriek. Két mandátumot nyert a Borkai-egyesület, a szentivániak civil jelöltek küldhetnek a közgyűlése és szintén civilként jutott be Fodor Roland. Pintér Bence mellett egyesületének (TSZV) három további tagja is bekerült a képviselő-testületbe. A közgyűlés 22 tagú.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 04. 09:13, csütörtök | Helyi

Nyílt sebektől, tűző naptól szenvedtek a bezárt kutyák

Kilenc kínlódó, beteg kutyát mentettek meg győri állatvédők a forróságtól és a további ellátatlanságtól a Csorna melletti Páliban. Az állatok közül, volt, amelyik már bénulástól, nyílt sebektől szenvedett.

2024. Július 04. 08:15, csütörtök | Helyi

Idén is elstartolt a Honvédelmi Tábor

Az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred idén is szervez bentlakásos honvédelmi tábort 3 turnusban.

2024. Július 04. 07:14, csütörtök | Helyi

Nem kell tovább zötyögni Börcs felé

Az Öttevényt Börccsel összekötő út pályázati forrásból összesen 224,59 millió forint támogatással épült meg – a hétvégén adták át.

2024. Július 03. 09:14, szerda | Helyi

Magabiztosan várja a versenyeket az Arrabona Racing Team

Kisebb tömeg, nagyobb megbízhatóság – így jellemezhető a fennállásának tizedik évét ünneplő Arrabona Racing Team idei autója.