Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2022. Április 20. 12:15, szerda | Helyi

Győrben is programokkal várja a közönséget a Bartók Tavasz

Győrben is programokkal várja a közönséget a Bartók Tavasz

Miskolcon, Győrben és Debrecenben is színes programokkal, táncelőadásokkal, interaktív zenei foglalkozásokkal és koncertekkel is várja a közönséget a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek.

A Bartók Tavaszhoz egy-egy előadás erejéig Pécs és Szeged városa is csatlakozik. A programsorozat Miskolcon a Magyar Nemzeti Táncegyüttes A hűtlen feleség című előadásával kezdődik csütörtökön, másnap a Győri Balett Lajkó Félix zenéjére született GisL című koreográfiája, április 28-án a Pécsi Balett Vasarely-etűdök című előadása vendégszerepel a Miskolci Nemzeti Színház színpadán.

Győrben a Győri Balett GisL előadásával április 25-én kezdődik a Bartók Tavasz, különleges produkcióval érkezik a Szegedi Kortárs Balett, a Pécsi Balett és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes is.

"A BARTÓK TAVASZ FONTOS KÜLDETÉSE, HOGY SZERTE AZ ORSZÁGBAN FELEJTHETETLEN KULTURÁLIS ÉLMÉNYEKKEL GAZDAGÍTSA A KÖZÖNSÉGET: A FESZTIVÁL KERETÉBEN OLYAN PROGRAMOK VÁRJÁK A MŰVÉSZET SZERELMESEIT ÉS A KIKAPCSOLÓDNI VÁGYÓKAT MAGYARORSZÁG MEGHATÁROZÓ NAGYVÁROSAIBAN, AMELYEK A HELYI KÖZÖSSÉGEK SZÁMÁRA IS SOKAT JELENTENEK, DE AZ ORSZÁG SZÁMTALAN PONTJÁRÓL, SŐT HATÁRAINKON TÚLRÓL IS AZ ADOTT VÁROSBA VONZZÁK A LÁTOGATÓKAT, ÍGY TÁMOGATVA A KULTURÁLIS TURIZMUS ERŐSÖDÉSÉT" – MONDTA KÁEL CSABA, A MÜPA VEZÉRIGAZGATÓJA, A BARTÓK TAVASZ NEMZETKÖZI MŰVÉSZETI HETEK ALAPÍTÓJA.

További részletek és információk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek országos eseményeiről a bartoktavasz.hu weboldalon találhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 10:16, péntek | Helyi

Kódex ritkaság Pannonhalmán

Egy 1400-as években keletkezett kódex ritkaságot mutattak be a Pannonhalmi Főapátsági Könyvtárában szerda délelőtt.

2022. Július 01. 09:24, péntek | Helyi

Vádat emelt az ügyészség a korábbi énekes ellen

A győri autókereskedő 320 millió forintot meghaladó kárt okozott.

2022. Július 01. 09:15, péntek | Helyi

Szódásszifonból a mélybe

Közép-Európában egyedülálló csúszdatorony is lesz a győri élményfürdőben.

2022. Július 01. 08:16, péntek | Helyi

Életet menthet az érzékelő

Nyáron is fontos a szén-monoxid érzékelők karbantartása és a lakások légellátása, hogy elkerüljük az esetleges baleseteket.