Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2012. Február 11. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: Autopult.hu

Győrben készül a brutális Audi TT

Győrben készül a brutális Audi TT

A Genfi Autószalonon a reflektorfényben áll majd egy sportautó, ami külsőleg egy kicicomázott Audi TT-nek fog tűnni...

És sokan talán el is mennek majd a győriek büszkesége mellett anélkül, hogy tüzetesebben is szemügyre vennék - írja az Autopult.hu.

Hiába, a statikus szemlén mások az erőviszonyok, mint a való életben, hiszen, ha az új TT RS Plus, és a Boxster kulcsait lengetnék meg előttünk, nem lenne egyértelmű, hogy a Porsche forgalmi engedélyét süllyesztenénk be a farzsebünkbe.

A legnyersebb TT lemezei alatt ugyanis a mindig libabőröztető hangnemben szót kérő 2,5 literes, öthengeres, közvetlen befecskendezéses erőforrás finomhangolt változata teljesít szolgálatot, ami korábbi teljesítményére 20 lóerőt licitál, s 15 Nm nyomatékkal nagyobb vehemenciával feszül a hányattatott sorsú abroncsoknak.

Az összességében 360 tagú ménes nem is hagy egy pillanatig sem meghátrálni, és a 465 Nm-rel karöltve a nyerítő paripák hangerejét már csak a négy gumi egyidejű felsírása nyomhatja el. Mindeközben hatfokozatú manuális, vagy hétsebességes duplakuplungos váltóval igyekezhetünk tartani a tempót a fürgén felpörgő erőforrással, ami igencsak vehemensen cibálja az alig 1450 kg tömegű autót.

A számok pedig lenyűgözőek, hiszen az „S tronic" váltóval már 4,1 másodperc (Roadster: 4,2 sec.) elteltével 100 km/órás sebességgel száguldhatunk, s ha nem vagyunk ügyesebbek a gyári pilótáknál, akkor a kézi kapcsolóval ügyeskedve is 4,3 másodperc alatt teljesíthetjük a kötelező mutatványt.

A tervezők a végsebességet illetően ugyan ezúttal is elektronikus pórázt dobtak a nyakunkba, de némileg nagyobb szabadságot engedélyezve 280 km/óráig tolták ki az egyezményes határt. Hiába azonban a nyers erő, a TT-k királya a fizikát megerőszakolva sem kér sok abrakot, hiszen akár 8,5 liter benzinnel is beéri minden 100 km-en.

A habot a tortán a mágneses elven működő, adaptív felfüggesztés jelenti, ami nem csak a sportosság, de a kényelem igényeinek is képes megfelelni. A külső tekintetében számos apró részlettel találkozhatunk, s elsősorban a karbon betétek-, és elemek kontrasztja szúrhat szemet, no meg a 19 collos könnyűfém felnik, amik már megjelenésükben sem hagynak kétséget az autó agresszívebb oldalát illetően.

Az Audi TT RS Plus márciusi bemutatótáját követően már dübörögnek is a győri gyártósorok, s az újdonság villámgyorsan a kereskedésekbe gurul, ahol honosítva nagyságrendileg 20,5 millió forintért vásárolhatjuk meg. Az automataváltó felára körülbelül 650.000 forintra adódik, míg a kupénál 900.000 forinttal taksálhat többet a Roadster.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.