Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. December 10. 20:42, péntek | Helyi

Győrben kötelező, máshol nem, mi az?

Győrben kötelező, máshol nem, mi az?

Eddigi információink szerint két fővárosi kerületben és Győrben lesz csak kötelező az oltás felvétele az önkormányzati dolgozóknak

A többi város – legyen ott akár kormánypárti, akár ellenzéki vezetés – nem tervez ilyet. Szekszárdoni szerkesztőségünknek nyilatkozott a város jegyzője, dr. Gábor Ferenc, hogy miért ezt a döntést hozta Ács Rezső, a település Fideszes polgármestere.

"A hivatalban, az ügyfélszolgálaton és az intézményekben magas az átoltottság. Megnéztük, hogy milyen előnyökkel és hátrányokkal járna egy ilyen intézkedés bevezetése és kértünk egy iránymutatást a Megyei Jogú Városok Szövetségétől. Emlékezetem szerint csak Győrben és a főváros egyes kerületében döntött úgy a polgármester, hogy kötelezi a dolgozókat az oltás felvételére. Úgy látjuk, hogy a védőoltás kötelezővé tétele nem hozna javulást az önkormányzat intézményeinél, mert magas az átoltottság. Nyilván ha lesz új információ, akkor ezt felül lehet vizsgálni és lehet új döntést hozni. A munkáltatónak azt is mérlegelni kell, hogy ha ezt a döntést meghozza, lenne-e olyan munkavállaló aki megszüneti a jogviszonyát, hiszen az ő pótlásáról és a feladat elvégzéséről is gondoskodni kell."

Pár hete Dr. Dézsi Csaba András polgármester a Győrplusz Rádióban úgy fogalmazott:

“Hiteltelen lennék, ha orvosként nem hoztam volna meg ezt a döntést. Eltelt egy év és világosan látszik, hogy sokkal kisebb a rizikója annak, ha valaki megkapja a védőoltást, mintha nem adatja be.”

Győrben és a két fővárosi kerületben az is azonos, hogy a fertőzéssel megszerzett védettség és az azt követően megkapott védettségi igazolvány ugyanúgy nem elegendő a munkahely megtartására az önkormányzati intézményeknél sem, ahogy a tanárok, rendőrök, katonák és egyéb, a kormány által meghatározott szakmáknál sem. A jogszanbály ugyanis kizárólag az oltás utáni védettséget ismeri el, így szélsőséges esetben aki meg akarja tartani az állását, és akár a napokban kapta el a fertőzést, annak szinte azonnal be is kell oltatnia magát. Korábban egyébként a legtöbb, a témában nyilatkozó orvos azt mondta: az a jó, ha a vírusból kigyógyult beteg kb. pár hónapot vár az oltásra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.