Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2011. Július 22. 07:35, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben Löke, Lekic és Radicevic: az Audi ETO-nál a BL-döntőbe jutás a cél

Győrben Löke, Lekic és Radicevic: az Audi ETO-nál a BL-döntőbe jutás a cél

Világsztárokkal erősített a hazai pontvadászatra, és az idei Bajnokok Ligája-sorozatra az aranyérmes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata.

Az EB-arany és vb-bronzérmes norvég Heidi Löke, a négyszeres szlovén bajnok és szerb válogatott Andrea Lekic, valamint a kétszeres KEK-győztes montenegrói Jovanka Radicevic egyaránt két évre kötelezte el magát a zöld-fehérekhez. A klub évadnyitó rendezvényén a főszponzor Audi Hungária Motor Kft. pénzügyi igazgatója megerősítette, hogy a gyár a következő években is támogatni kívánja a győri kézilabdacsapatot.

10-12 ezer eurós fizetés mellé egy-egy luxusautó kulcsát is átvehették az Audi győri gazdasági vezetőjétől az újonnan igazolt sztárjátékosok. Hármuk közül az Európa-bajnoki arany- és vb-bronzérmes Heidi Löke a legnagyobb név, a 63-szoros norvég válogatott, és nemzeti együttesében 205 gólt szerző beálló azt mondta, örül, hogy a világ egyik legjobb csapatában folytathatja a pályafutását.

Heidi Löke beálló, Győri Audi ETO KC: "Szeretném megköszönni a játékostársaimnak, hogy vigyáztak rám, és segítettek nekem. Van egy álmom, hogy egy fantasztikus szezont érhetünk el együtt idén."

Kimagasló szereplést, és két év után újra a legrangosabb nemzetközi trófea döntőjébe jutást várja az alapozási időszak végén járó zöld-fehérektől az ETO csapatkapitánya is.

Görbicz Anita csapatkapitány, Győri Audi ETO KC: "El lehet mondani, hogy most már nagyon fáradt a csapat, de tudjuk, hogy ezt meg kell csinálni, hogy minél jobbak legyünk. És hát azon is vagyunk, hogy a legjobbak legyünk. Nagyon bízom benne, hogy idén nekünk minden sikerülni fog."

A magyar bajnokcsapat szakvezetője elmondta: feszes edzésprogramot végez a csapat, hogy minél jobb formába lendüljön a szeptember 23-i, osztrák Hypo Niederösterreich elleni Bajnokok Ligája-nyitányra.

Konkoly Csaba vezetőedző, Győri Audi ETO KC: "A lányok nagyon elszántan dolgoznak, és látva az akaratukat, azt gondolom, hogy az idei évben, remélem, és nagyon azon vagyok, hogy odajussunk a Bajnokok Ligája döntőjébe."

Információink szerint a sztárjátékosok a következő szezonban mintegy 40 millió forintjába kerülnek a győri klubnak. Pénz azonban lesz, mivel a főszponzor képviselője megerősítette, hogy a 2012-ig szóló, évi 650 ezer eurós szerződést a jövőben meg kívánják hosszabbítani az egyesülettel.

Címkék: Győri Audi ETO KC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.

2024. Május 12. 08:12, vasárnap | Helyi

Itt az új évad: Klasszikusok könnyedén

Kihirdette új évadát a Győri Nemzeti Színház.

2024. Május 12. 07:09, vasárnap | Helyi

Sok helyen szükség volt már a JÉGER-re

Már az idei védekezési szezon első hetében bizonyított az Országos jégkármérséklő rendszer (JÉGER).

2024. Május 11. 09:16, szombat | Helyi

Öt év után nyerhet újra BL döntőt a Győri Audi ETO KC csapata

Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában.