Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2024. Június 12. 07:13, szerda | Helyi

Győrben tesztelik a világ leghatékonyabb e-buszait

Győrben tesztelik a világ leghatékonyabb e-buszait

Győr városi közlekedésében mutatkozik be a Kravtex-Kühne Csoport első, 100 százalékban ban elektromos meghajtású autóbusza, a vadonatúj Credobus Electronell.

A Mosonmagyaróváron és Győrben készült jármű a világ leggazdaságosabb e-buszai közé tartozik.

Az elsőként elkészült, 12 méteres modell ma kezdi meg első utasforgalmi tesztelését, a 18 méteres csuklós változat az év második felében mutatkozik be. Mindkét jármű akadálymentes, városi és elővárosi közlekedésre egyaránt alkalmas.

Az utasok június 8. és június 14. között, elsősorban a 2, 2B, 5, 6, 7, 9, 17B, 19, 38 és 38A jelű járatokon találkozhatnak a busszal.

Krankovics István, a Kravtex ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: a világ leghatékonyabb és leggazdaságosabb e-buszai közé tartozik. „Tiszta magyar munka”- tette hozzá, nem titkolva, hogy a Volánbusz igényei meghatározzák stratégiai fejlesztéseiket.

2050-ig klímasemlegessé válna a Volánbusz – beszélt a cég céljairól Barna Zsolt, a Volánbusz igazgatóságának elnöke. Dr. Mosóczi László, a Volánbusz vezérigazgatója kiemelte, Győrben egy éve már 13 elektromos busz működik, a tesztüzembe álló a tizennegyedik. Több kisebb magyar városban – például Balatonfüreden, Hajdúszoboszlón, Komáromban, Komlón és Tatán – összesen 20 elektromos busz állhat majd fogalomba, ezek beszerzésére nyújtottak be támogatási kérelmet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 09:12, csütörtök | Helyi

Mi lesz a szép zöld füvemmel? A Győr-Szol ezt tanácsolja

Győrben kollégáink folyamatosan ápolják, gondozzák a közterületeket, viszont sajnos látni lehet olyan területeket, ahol a nap kiégette a füvet.

2024. Július 18. 08:13, csütörtök | Helyi

Leállt Veszprémben az érsebészet, Győrbe hozzák a betegeket

Senkinek nem kötötte az orrára a veszprémi kórház, hogy leállt az érsebészet

2024. Július 18. 07:09, csütörtök | Helyi

Munka a kánikulában: 55 fokos a beton a péri reptéren

Egy gép fogadásához nagyjából 10 perc szükséges – ennyit kell kibírni a több mint 50 fokos betonon, ami nem kevés.

2024. Július 17. 09:10, szerda | Helyi

Munka a kánikulában: mikor lehet letenni a bírói talárt?

A sorozatunkat ott folytatjuk, ahol a legtöbben nem szeretnek lenni, főleg nem a büntetőügyszak tárgyalásain: ez a bíróság.