Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 18. 17:00, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

Győrben 11 ezren, a megyében már 40 ezren kérték a kombinált oltóanyagot

Győrben 11 ezren, a megyében már 40 ezren kérték a kombinált oltóanyagot

A sokéves átlaghoz hasonló az influenza elleni oltási kedv Győrben és környékén. A vakcinákat egy hónapja lehet kérni. A megye most is 52 ezer adag ingyenes szérumot kapott, ennek több mint háromnegyedét már beadatták a jogosultak. A fig

Győrben 11 ezren, a megyében pedig már 40 ezren kérték az ingyenes kombinált típusú oltóanyagot. Csak a H1N1 ellen a városban ezren, a megyében 5500-an oltatták be magukat. A szérumot idén az idősek és a krónikus betegek mellett a várandós nők is térítésmentesen kaphatják meg. Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a tavaly beadott injekciót érdemes még a járványos időszak előtt megismételni. Az ÁNTSZ figyelőszolgálata 3 hónapja működik, mostanáig nem regisztráltak influenzás beteget.

A szakemberek szerint a téli szünet után, január közepén változhat a helyzet, hiszen akkor mennek újra nagyobb közösségbe az emberek. Aki még nem oltatta be magát, mielőbb tegye meg, mert a védettség kialakulásához legalább két hét szükséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.