Városlista
2024. szeptember 3, kedd - Hilda

Hírek

2010. Július 02. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben 220 millióval jut kevesebb idén az iskolák nyári felújítására

Győrben 220 millióval jut kevesebb idén az iskolák nyári felújítására

A Bajnai-kormány önkormányzatokat érintő idei, 120 milliárdos költségvetési elvonása következtében 220 millió forinttal jut kevesebb Győrben a városi fenntartású iskola&#

"Az ablakok állapota már olyan, hogy kézzel elbontható és kiszedhető, ez pedig magával hozza azt, hogy kifelé fűtünk" - mondja Horváth Gyula polgármester. A győrszemerei iskola fenntartóját az NTSZ kötelezte, hogy fesse ki az intézményt. A községnek a szocialista kormány idei elvonásai után nincs pénze felújításra, a kistérségből pedig idén csak Tét kaphat állami forrást karbantartásra. 16 másik iskolafenntartó falu nem.

Horváth Gyula polgármester, Győrszemere:

"Azokhoz a felújításokhoz, amelyek ehhez az épülethez kellenének, nem állnak rendelkezésre a szükséges források, így olyan felújítást végzünk el, amelyek a legsürgősebbek, tehát gondolok itt a vizesblokkok karbantartására, és egyéb kisebb dolgokra."

Omlik a vakolat a győri Révai-gimnázium százéves iskolaépületének homlokzatáról. A helyreállításra nincs pénz, de az osztálytermek meszelését sem szakemberek, hanem a diákok végzik majd.

Horváth Péter igazgató, Révai Miklós Gimnázium, Győr:

"Ha mi is csak várnánk azt, hogy mennyi támogatást kapunk, és látva a mostani helyzetet, erre nem sok esélyünk van, persze bízunk abban, hogy a későbbiek folyamán az önkormányzat tud majd pénzt biztosítani, de ezeket a kisebb dolgokat addig is próbáljuk a diákokkal közösen megoldani."

"Mi amellett döntöttünk, hogy intézményt nem zárunk be!" - állítja a győri önkormányzat pénzügyekért felelős alpolgármestere. Pedig nem volt könnyű helyzetben a győri önkormányzat, miután az év elején kiderült, hogy idén 800 millió forinttal ad kevesebbet az állam a város iskoláinak működtetésére.

Simon Róbert Balázs alpolgármester, Győr:

"Más területről kellett elvonnunk pénzt, így sajnálatos módon a tavalyi évhez képest mintegy 200-220 millió forinttal kevesebb jut az intézményrendszer eszközbeszerzésére, illetve állagmegóvására."

Az alpolgármester szerint az elöregedő iskolaépületek egyszeri, teljes felújításához közel 10 milliárd forintra volna szükség.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 09:12, hétfő | Helyi

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Elkészült a murvás összekötő út Lázi és Győrasszonyfa között, ezzel a két település közötti távolság majdnem ötödére csökkent.

2024. Szeptember 02. 08:12, hétfő | Helyi

Szamárköhögés a gyanú? Tesztelhetjük magunkat Győrben, de nem ingyen

Térítéses PCR vizsgálati lehetőséget kínál a Petz-kórház a szamárköhögés kórokozójának kimutatására.

2024. Szeptember 02. 07:11, hétfő | Helyi

Nagy felújítás kezdődött a Köztelek utcában

A Köztelek utcában útburkolati felújítással egybekötött közmű-felújítás kezdődött, félpályás, időszakonként akár teljes útzárra kell készülniük.

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.