Városlista
2024. július 5, péntek - Sarolta, Emese

Hírek

2010. Február 04. 18:10, csütörtök | Helyi
Forrás: Revita TV

Győrben gyakorta elromlanak a jelzőlámpák

Győrben gyakorta elromlanak a jelzőlámpák

A városban közlekedők több lakalommal tapasztalhatták, hogy Győrben gyakorta elromlanak a jelzőlámpák. A sárgán villogó berendezések miatt főként a reggeli csúcsforgalomban, r

Sárgán villogó lámpák - az elmúlt hetekben többször is tapasztalhattak hasonló jelenséget azok, aki a Szigethy Attila vagy a Tihanyi rpád úton közlekedtek. A meghibásodásnak a győri útkezelő szervezet munkatársának tájékoztatása szerint két fő oka lehet. Az egyik, hogy kiég a piros jelzés. Ilyenkor automatikusan letilt a rendszer és a sárgára vált. Ez esetben egyszerűen kicserélik az izzót és újra működik a villanyrendőr. Sok esetben azonban a téli időjárás miatt romlik el a jelzőlámpa.

A győri úthálózaton lévő berendezéseket a Villkor tartja karban. Ha elromlanak, akkor a szakembereknek a törvény szerint 72 órájuk van arra, hogy kiderítsék a hiba okát és megjavítsák a lámpákat. A városba vezető utakon található villanyrendőrök közül sem működött mindegyik a napokban. Az egyik nagyáruház előtt több autó is karambolozott emiatt. A lámpákat a Magyar Közút üzemelteti, Légrádi Veronika szóvivő elmondta: meghibásodott az áramszolgáltató trafója, ezért nem világítottak a jelzőkészülékek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 09:45, péntek | Helyi

A Győrkőc alatt máshogy mennek a majd a buszok – mutatjuk!

Pénteken kezdetét veszi a 17. Győrkőcfesztivál. A rendezvények miatt több helyen lesznek lezárások, egyes járatok terelőútvonalon közlekednek.

2024. Július 05. 09:14, péntek | Helyi

Az ikrényiek nem kérnek a vadriasztó hangágyúkból

Évek óta folyamatos vadriasztó hangágyúzásra panaszkodnak az ikrényiek, több gazda is használ ilyet.

2024. Július 05. 08:12, péntek | Helyi

Nem tett jót a sok eső a búzának sem

Korábban kezdődött idén az aratás. Búzából 4-8 tonna átlagtermésre számítanak a térségben, a gazdáknak azonban a szokásosnál jobban oda kell figyelniük a betakarításnál.

2024. Július 05. 07:11, péntek | Helyi

Kowalskys bögre licitre Marcika gyógyulásáért

A győrszentiváni Papp Marcellnek, vagyis Marcikának a terhesség 32. hetében sürgősségi császármetszéssel mindössze 1170 grammal kellett megszületnie.