Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Április 13. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

Győrben is osztoztak a lengyel nép gyászában: főhajtás gyertyafénynél

Győrben is osztoztak a lengyel nép gyászában: főhajtás gyertyafénynél

A repülőgépbaleset során elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnökre (képünkön) és a tragédia többi áldozataira emlékeztek hétfőn este Győrben, a 2006. márciusában felava

Elsőként Borkai Zsolt polgármester, dr. Ottófi Rudolf alpolgármester, valamint a megyei önkormányzat vezetői, dr. Szakács Imre elnök és Kara kos alelnök helyezték el a két önkormányzat közös koszorúját, majd a politikusok mécseseket gyújtottak az emlékmű tövében. ?ket az emlékezők, a győri lengyel kisebbségi önkormányzat vezetői, és az emlékmű felállításában oroszlánrészt vállaló Pilsudski Történelmi Társaság, majd a helyszínen megjelenő magyar és lengyel származású polgárok helyezték el az emlékezés virágait, és gyújtottak gyertyákat.

Mint ismert, Tóth Dávid alkotását, a lengyel-magyar barátság emlékművet négy éve, 2006-ban Lech Kaczynski lengyel, és Sólyom László magyar államfő leplezte le Győrben.

A negyedórás tiszteletadás végén - amelyre zuhogó esőben került sor - a jelenlévők közösen elénekelték a lengyel himnuszt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.

2024. Április 27. 08:12, szombat | Helyi

Elkapták a győri pikóbárót

A rendőrség információi szerint az 55 éves győri férfi a megyénk egyik legismertebb kábítószer-kereskedője volt.

2024. Április 27. 07:12, szombat | Helyi

10 millió fa a Földért

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.