Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2011. Október 23. 09:40, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Győri aranyérem a szingapúri kajak-kenu maratoni világbajnokságon

Győri aranyérem a szingapúri kajak-kenu maratoni világbajnokságon

A nyitónapi egy elsőség után szombaton három aranyérmet gyűjtöttek a magyarok a Szingapúrban zajló kajak-kenu maratoni világbajnokságon.

A hazai szövetség beszámolója szerint a felnőtteknél női K-1-ben a győri Csay Renáta (képen) hasonlóan nagy fölénnyel lett világbajnok, mint tavaly, az ifjúságiak között pedig - ahol 17 kilométer volt a táv - a Kiszl Vanda, Czéllai-Vörös Zsófia összetételű kajakpáros, valamint a Bodonyi András, Viola Viktor kenus duó győzött - utóbbi egység megvédte címét. A Hagymási Réka, Takács Tamara kettős, illetve a Varga Patrik, Szalai Bence duó harmadikként ért célba ezekben a számokban.

"Csay Reni csakúgy, mint tavaly, idén is leiskolázta a mezőnyt, simán megvédte a címét. Ő olyat tud, mint senki más a világon ebben a versenyszámban. Az iszonyatos melegben és párában felvállalta, hogy egyedül végigcsinálja a 25 kilométeres távot, a többiek a nyomába sem értek. Becsülettel helyt állt Kollár Judit is, aki már évek óta munka mellett jár edzésre, ő negyedik lett" - mesélte Hüttner Csaba csapatvezető.

A felnőtt kenusoknál - ahol szintén 25 km volt a táv - a síkvízen olimpiai és világbajnok Vajda Attila sokáig vezetett, a végére azonban elfáradt, és hetedik lett. A szám másik magyarja, Nagy Péter negyedikként zárt. Férfi kajakban ugyanakkor jutott érem a magyaroknak: Petrovics Máté nagy bravúrral harmadik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.