Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Február 20. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: Széchenyi István Egyetem

Győri frissdiplomások avatása

Győri frissdiplomások avatása

"A diploma megnyitja az utat egy hosszabb, tartalmában és lehetőségeiben más életút számára."

A győri Széchenyi István Egyetem Műszaki Tudományi Kar 270, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar 149, a Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar 15 friss diplomását avatták, köszöntötték az intézmény vezetői, oktatói, a szülők, rokonok és barátok a szombaton tartott diploma átadó ünnepségeken.
A tanulmányaikat eredményesen befejező frissdiplomás mérnök, informatikus és műszaki pedagógus hallgatókat dr. Égert János dékán avatta. „Az egyetemi tanulmányok sikeres befejezése, a diploma megszerzése természetesen elsősorban az Önök személyes érdeme. De ne feledkezzenek meg azokról sem, akiktől ehhez segítséget és támogatást kaptak: oktatóikról, hallgató társaikról, családjukról és az országról, Magyarországról, amely lehetőséget biztosított Önöknek felsőfokú tanulmányok végzésére. A Műszaki Tudományi Kar Magyarország legnagyobb műszaki tudományi kara, amely az elmúlt nyolc év dinamikus fejlődése és a folyamatos megújulási folyamat eredményeként 12 egyetemi alapképzési (BSc) szakon, 11 mesterképzési (MSc) szakon és egy öt éves osztatlan képzési szakon folytat oktatási tevékenységet, s ezzel az ország meghatározó mérnökképző helyeinek egyikévé vált. A Kar fejlődésének és eredményeinek alapja a nyitott gondolkozás és a változó körülményekhez történő rugalmas alkalmazkodás volt, amely az Önök további szakmai sikereinek is egyik forrása lehet – mondta a dékán.

A Műszaki Tudományi Kar fő célkitűzése, hogy a jövőben is biztosítsa a Győri Gazdasági Térség és az északnyugat-magyarországi régió gazdaságának működtetéséhez a mérnöki, az informatikus és a műszaki tanár szakembergárdát a járműipar számára.

A frissdiplomások közül Szalontai Imre közlekedésmérnököt kérdeztük, aki a távoktatási munkarendben végzett: „a Budapesti Vasúti Igazgatóságon dolgozom. A győri távoktatási képzés minden értékét, módszerét, előnyét a gyakorlatban tapasztaltam, s ezt saját diplomaszerzési törekvéseim eredményessége alapján mindenkinek szívből ajánlom.”

Dr. Józsa László, a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar dékánja a frissdiplomásokat köszöntő beszédében így fogalmazott: „Önök kritikusan és reálisan gondolkodó, bátor, kompromisszumkereső, az új megoldásoktól nem félő, kockázatvállaló szakemberek lettek. Bízom abban is, hogy életpályájukat szülőföldjükön képzelik el, s minél kevesebben csatlakoznak a gyökértelenné váló, az egyik oldalon az örök honvággyal, meg nem értettséggel, a másik oldalon a látszólag gondtalan élet sokszor unalmas világával küzdő kivándorlók egyre növekvő táborához. Óriási fejlesztéseink fejeződtek be, infrastrukturális lehetőségeink a magyar felsőoktatás egészéhez viszonyítva is egyedülállóan bővültek. Az új felsőoktatási törvénynek és az államilag finanszírozott keretszámok változásának intézményi szinten haszonélvezői vagyunk még akkor is, ha a gazdaság és a jog területén az állami finanszírozás visszaszorult, vagy eltűnt. A Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar munkatársait és vezetését nem érte váratlanul az átalakítás iránya és mértéke, s biztosak vagyunk abban, hogy aki közgazdász akar lenni, egyre inkább minket választ a költségtérítések ellenére is, mert tisztában van azzal, hogy az általunk nyújtott üzleti ismeretek elsajátítása jól fizető álláshelyekké alakul át a végzés után” – fogalmazta meg a kar tevékenységének eddigi eredményeit, jövőképét a dékán.
A Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar nemzetközi szakos 15 frissdiplomását dr. Milassin László egyetemi docens, szakvezető avatta. A végzettek főként a gazdasági területeken helyezkednek el, s kiválóan hasznosíthatják nemzetközi jogi és gazdasági ismereteiket, interkulturális felkészültségüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 09:11, vasárnap | Helyi

Idén is virágba borul Győr

Megkezdődött Győrben az egynyári virágok kiültetése.

2024. Május 12. 08:12, vasárnap | Helyi

Itt az új évad: Klasszikusok könnyedén

Kihirdette új évadát a Győri Nemzeti Színház.

2024. Május 12. 07:09, vasárnap | Helyi

Sok helyen szükség volt már a JÉGER-re

Már az idei védekezési szezon első hetében bizonyított az Országos jégkármérséklő rendszer (JÉGER).

2024. Május 11. 09:16, szombat | Helyi

Öt év után nyerhet újra BL döntőt a Győri Audi ETO KC csapata

Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában.