Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Szeptember 05. 18:00, hétfő | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Győri kék hírek

Győri kék hírek

Bolti szarkát tartottak vissza egy győri drogéria alkalmazottai a hét végén, szombaton délelőtt. A 30 éves cseh állampolgár az illatszereket nézegette, majd kosarába egy bontatlan férfi parfümöt helyezett.

Különös viselkedésére az eladók felfigyeltek, s észrevették, hogy a sorok között bóklászva, további válogatást mímelve a kosárban lévő parfümöt kibontotta. Annak tartalmát pulóvere zsebébe rejtette el, papírcsomagolását, pedig az egyik sorba eldugta. Vele szemben lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Győri Rendőrkapitányság.


Besurranó tolvajok rendőrkézen….

Albérlet keresés ürügyén kéredzkedett be Győrbe, a Munkácsy utca egyik lépcsőházába szombaton délután két, 42 és 43 éves helyi férfi.
Becsengettek egy asszony második emeleti otthonába, s hogy oda bejuthassanak, az alábbi „sztorit” adták elő. Ellenőrizniük kell, hogy a lépcsőházi lakások teraszainak korábbi burkolási munkálatai rendben lezajlottak-e. Miután a fiatalabb elkövető ily módon az asszony nappalijába bejutott, a lakás asztalán hagyott pénztárcájából ellopott pár ezer forintot. Ezt a nála lévő újságpapírba rejtette. Eközben jelent meg a lakásnál a házban lakó bejelentő is, aki határozott fellépéssel vonata kérdőre az illetékteleneket. Az elkövető hogy bőrét mentse, az újságpapírba rejtett bankókat becsúsztatta a lakás egyik széktámlája mögé, majd társával együtt mind a lakásból, mind pedig a lépcsőházból távozott.
A bejelentő által adott személyleírás alapján, rövid idő elteltével a járőrök elfogták mindkét férfit. Az ellenőrzés során kiderült, hogy egyiküket elfogató paranccsal körözi a Győri Rendőrkapitányság.


25 éves férfi veszítette életét szombaton délután

2011. szeptember 03-án, délután fél ötkor értesítette a mentők diszpécsere a Győri Rendőrkapitányság ügyeletét, hogy Győrben, a Rózsa tónál egy fürdőző újraélesztése van folyamatban.
A 25 éves helyi férfi délután érkezett az autópálya mellett található tóhoz. A vízbe egy ismerősével úszott be, közben lett rosszul. A tóban fürdőzők segítették partra. A helyszínre érkező mentők még küzdöttek a férfi életéért, kinek halálát az elsődleges orvosi vizsgálat szívelégtelenségben állapította meg.
A rendőrség az idegenkezűséget kizárta, a rendkívüli haláleset körülményeit közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.