Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2012. Március 17. 09:30, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI

Győri kosársiker a Pécs ellen a női Magyar Kupa első elődöntőjében

Győri kosársiker a Pécs ellen a női Magyar Kupa első elődöntőjében

A női kosárlabda Magyar Kupa első elődöntőjében a rendező Győr 75-57-re legyőzte a Pécset, így a zöld-fehérek bejutottak a fináléba, ahol a ZTE-Sopron meccs győztesével találkoznak.

Idegesen kezdett mindkét csapat, így lassan lendültek bele a pontszerzésbe a felek, az első öt perc mindössze négy kosarat hozott. Ugyan Quanitra Hollingsworth és Nagy-Bujdosó Nóra pontjaival a Győr vezetett az elején, az első negyed második felében Alexandria Quigley és Horváth Lilla pontjaival fordított a Pécs, olyannyira, hogyha jobban figyelnek a baranyaiak vezethettek is volna.

Ám Nagy-Bujdosó hármasával kezdődően 11-2-es etapot teljesített a hazai csapat, ezt követően pedig Iva Ciglar és Vincze Viktória irányításával mind inkább elhúztak a győriek, akik a második negyed közepén már 33-20-ra vezettek.

A pécsieket Quigley próbálta tartani, de a Győr meggyőzőbbnek bizonyult, és már a szünetben (31-44) sejteni lehetett: nagy fordulat szükséges ahhoz, hogy a pécsiek ezen a napon elkapják Fűzy Ákos csapatát.

A második játékrész elején ugyan hat pontra felzárkózott a Pécs (40-46), ezt követően viszont a Győr vette át az irányítást, és ennek a rohamnak a vezetésével gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutó kérdését. A negyedik negyed ennek következtében már nem igazán hozott különösebb izgalmakat, a zöld-fehérek gyakorlatilag konstans vezetett 15 ponttal, és ennyi megmaradt az utolsó percekre is: Győr-Pécs 75-57.

NŐI KOSÁRLABDA MAGYAR KUPA, NÉGYES DÖNTŐ

ELŐDÖNTŐ
Pécs 2010-SEAT UNI Győr 57-75 (16-20, 15-24, 15-15, 11-16)
Legjobb dobók: Nagy-Bujdosó 17, Ciglar 15, Hollingsworth 12, illetve Quigley 16

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.