Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Január 03. 08:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Pozsgai Kitti/MTI/hvg.hu

Győri lány nyert az ENSZ rövidfilm pályázatán- VIDEÓVAL

Győri lány nyert az ENSZ rövidfilm pályázatán- VIDEÓVAL

Jánka Eszter, a budapesti Thomas Mann Gimnázium diákja nyerte el az ENSZ támogatásával kiírt nemzetközi ifjúsági rövidfilmpályázat fődíját, még decemberben. A győri lány nyertes alkotását itt megnézheti.

A nyertes pályamű a migráció és a menekültek témáját feldolgozó animációs rövidfilm. A pályázatot 10-20 év közötti fiatalok számára hirdették meg az emberi jogok témakörében. A verseny fő szervezői az ENSZ Tájékoztatási Szolgálata (UNIS), az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a This Human World elnevezésű, osztrák emberi jogi filmfesztivál voltak.

A győri születésű Jánka Eszter az MTI-nek elmondta, hogy három éve foglalkozik animációval, illetve rajzolással a Thomas Mann Gimnáziumban és a Budai Rajziskolában. A film készítésekor arra törekedett, hogy megfogalmazza, mit érezhet az, aki menekültként útra kel. Filmjéhez a hagyományos és a számítógépes animációs technika elemeit is felhasználta.

A pályázat filmjeit közzétették a YouTube videomegosztó portálon és a díjátadón is levetítették. "Érdekes volt látni a többiek filmjeit is, így jobban elmélyülhettünk a témában, nagyobb rálátást kaphattunk arra, hogy mások miként látják ugyanazokat a problémákat" - mondta Jánka Eszter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.