Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2022. December 18. 07:15, vasárnap | Helyi

Győri motorokkal indult el az Audi Q8 e-tron sorozatgyártása

Győri motorokkal indult el az Audi Q8 e-tron sorozatgyártása

Szerdán legördült az első Audi Q8 e-tron a gyártósorról az AUDI AG brüsszeli telephelyén, amellyel kezdetét vette az elektromos SUV-k csúcsmodelljének új korszaka.

Az Audi Q8 e-tron optimalizált hajtási koncepció alapján készülő elektromos hajtásai az Audi Hungariánál készülnek. Győrben 2018-ban indult az elektromos hajtások sorozatgyártása, melyből már több mint 350 000 készült a vállalatnál.

Brüsszel 2018 óta az AUDI AG első CO2-semleges gyártótelephelye, melyet 2020-ban az Audi Hungaria követett. A fenntarthatóság nem csupán a vállalatok működését jellemzi, hanem az őket összekötő logisztikai folyamatokat is, hiszen az elektromos hajtások CO2-semleges, zöld vonatokkal jutnak el Győrből Brüsszelbe.

Az Audi Q8 e-tron hatótávja az optimalizált hajtási koncepciónak, a jobb aerodinamikának, valamint a nagyobb töltési teljesítménynek és akkumulátorkapacitásnak köszönhetően eléri az 582 km-t az SUV-k esetén és a 600 kilométert a Sportback modelleknél (WLTP szerint).

Címkék: audi, brüsszel, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.