Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Május 22. 07:15, szerda | Helyi

Győri pollenhelyzet: aki a fenyőfélékre érzékeny, nehéz napokra számíthat

Győri pollenhelyzet: aki a fenyőfélékre érzékeny, nehéz napokra számíthat

Az allergiások számára közölt adatokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

A központ adatai szerint a pázsitfűfélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes-magas tartományban alakulhat. A csalánfélék virágporának mennyisége fokozatosan emelkedik, országosan még alacsony, helyenként elérheti a közepes szintet.

Alacsony koncentrációban jelen van a levegőben a lórom, az útifű, a sásfélék és az ernyősvirágzatúak pollenje is.

Győrben a fák közül a fenyőfélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban, míg az eperfaféléké, a tölgyé, a bodzáé és a vadgesztenyéé az alacsony-közepes tartományban alakulhat. Alacsony koncentrációban pedig még jelen van a levegőben a kőris, a platán, a nyír, a ciprus- és tiszafafélék, a dió, a fűz,a komlógyertyán és a bükk virágpora, fokozatosan csökkenő mennyiségben. A kültéri allergén gombák spóraszáma jellemzően az alacsony-közepes tartományban alakulhat.

Magas pázsitfű pollenkoncentráció esetén a viharok hatására a levegőben szálló nagyobb pollenszemek kisebb szemcsékre esnek szét, s ezek a részecskék kis méretüknek köszönhetően a tüdő mélyebb részeibe is eljutnak, így hevesebb reakciót váltanak ki a szervezetben. Az allergiások és az asztmások számára javasoljuk, hogy a vihar ideje alatt tartózkodjanak beltéren és az ablakokat zárják be.

Forrás: Nemzeti Népegészségügyi Központ

Címkék: allergia, győr, pollen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:12, vasárnap | Helyi

Diákként dolgozni, diákként adózni

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra.

2024. Június 23. 08:14, vasárnap | Helyi

Összefogásból épült sportpálya a Kazinczyban

Rá sem lehet ismerni a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium udvarára.

2024. Június 23. 07:16, vasárnap | Helyi

Az Audi Hungaria 160.000 négyzetméterrel bővíti napelemparkját

Berényi Gábor, a Smart Solar Kft. tulajdonosa és ügyvezetője, valamint Michael Breme, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke aláírta azt a megállapodást,

2024. Június 22. 09:13, szombat | Helyi

Nyári diákmunka kétszázezer bruttóért

Érdemes sietni, júliustól indul a központi diákmunka program, sok településen már csak a héten lehet jelentkezni. Napi hat óráért havi 200 ezer bruttót kereshetnek.