Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Október 10. 17:30, hétfő | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Győri Rendőrkapitányság kék hírei

Győri Rendőrkapitányság kék hírei

Rendőrkézen a vandál rongáló. Nyolc rendbeli rongálás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Győri Rendőrkapitányság egy 23 éves győri férfival szemben.

A közel négyszázezer forintos kárt okozó gyanúsított Győrben, a Petőfi téren parkoló autókat rongálta meg a napokban. Egy közelben lakó vette észre amint a férfi a leállított járműveket „brahiból” dobálja, s értesítette a rendőrséget. A járőrök elfogták az erősen alkoholos állapotban lévő rongálót, aki a rendőrökkel szemben agresszíven elutasító volt. Először a pszichiátriára, majd ezt követően a rendőrségre szállították, ahol meghallgatásához józanodásáig várni kellett. Végül megtagadta a vallomástételt.

A Petőfi téri „látvány” azonban önmagáért beszélt. A vandál férfi a parkolóban álló autók közül vagy a hátsó ablaktörlőket és a bal oldali visszapillantó tükröket törte le, vagy „csak” a jármű hátsó ablaktörlőjét rongálta meg. Akadt olyan gépkocsi is, melyet első emblémájától, valamint visszapillantó tükrétől is megszabadított az ittas ámokfutó.

Autókerekek, de nem a kereskedésből….

Győrben, a Déry Tibor utcában, a hajnali csendet kihasználva kísérelte meg két 18 éves fiú egy parkolóban álló Opel kerekeit leszerelni a napokban. Egy utcabeli lett figyelmes a „szerelőkre”, kikről pontos személyleírást adva értesítette a rendőrséget.

A fiatalok egy Opel Corsával érkeztek a marcalvárosi parkolóba, ahol előzőleg egyikőjük egy Opel felnijeit „nézte ki magának”. A parkolóban álló fekete autót emelőre rakták, majd annak mind a négy kerekét egy kerékkulccsal meglazították. A felni csavar takaróit már épp eltávolították, mikor a rendőrök tetten érték őket.

Járművük átvizsgálásakor a „szereléshez” szükséges eszközök elő-, majd ezt követően lefoglalásra kerültek.
Ellenük a Győri Rendőrkapitányság lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.