Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2011. Október 17. 14:30, hétfő | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Győri Rendőrkapitányság kék hírei

Győri Rendőrkapitányság kék hírei

A Győri Rendőrkapitányság jogtalan elsajátítás gyanúja miatt ismeretlen tettes(ek) ellen folytat nyomozást.

2011. szeptember 22-én értékesítette Opel Zafira személygépkocsiját egy győri férfi. A sikeres adásvétel lebonyolítását követően a jármű vételárát eladott autója tetejére tette, mellyel a vásárló fuvarozta volna őt vissza gyermekével együtt otthonába.

A borítékban lévő 1.450.000,-Ft-ról a férfi teljesen megfeledkezett, majd rövid út megtétele után jutott csak eszébe az autó tetején hagyott pénz. Azonnal visszafordultak az üzlet lebonyolításának helyére, ahol látták amint egy férfi, kezében borítékkal egy másik férfi társaságában szedi össze a tíz- és húszezer forintos címletű bankókat az útról. Utóbb kiderült, hogy ők időközben már értesítették az esetről a rendőrséget. Elmondásuk szerint a környéken több személyt is láttak, akik a földön heverő pénzt összeszedték, azonban róluk sem személyleírást, sem egyéb információt elmondani nem tudtak.
A károsult szerint 460 ezer forint tűnt el a vételár teljes összegéből.

Munkavédelmi bírság elengedése fejében kértek kenőpénzt….

A 48 éves munkavédelmi felügyelő és társa a múlt év elejétől Győr-Moson-Sopron megyében működő cégek képviselőitől a munkavédelmi bírságok elengedése fejében kért és kapott kenőpénzt.

A nyomozás adatai szerint K. József (48 éves) fertődi lakos munkavédelmi ellenőrzései során a hiányosságokat nagy precizitással tárta fel és meglehetősen arrogáns stílusban vázolta a várhatóan jelentős összegű büntetés mértékét. A férfi ellenőrzéseiről és annak megállapításairól tájékoztatta bűntársát, K. János, 36 éves soproni lakost. K. János meg nem nevezett vezető beosztású kapcsolatokra hivatkozva felkereste a társaságok vezetőit azzal, hogy el tudja intézni a büntetés elmaradását. A vállalkozások képviselői félve a jelentős büntetéstől, általában belementek az alkuba és fizettek. A kapott pénzen ketten osztoztak.

Ellenük a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és hivatali visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt - előzetes letartóztatásuk mellett - folytatja a nyomozást.

Feltehető hogy a két férfi az eddig ismerteken kívül, másoktól is csalt ki kenőpénzt. Azok a bejelentők, akik a hatóság tudomására jutása előtt cselekményüket bejelentik, büntetlenséget élveznek.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akiknek K. József vagy K. János ajánlatot tett, vagy nekik kenőpénzt adott, továbbá az üggyel kapcsolatos valamilyen információval rendelkeznek, jelentkezzenek a 96/520-016 számon hivatali időben, vagy levélben a 9002 Győr, Pf. 302. postacímen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.