Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. Szeptember 08. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Győri rendőrök bravúros, összehangolt akciója...

Győri rendőrök bravúros, összehangolt akciója...

Egy harmincas éveiben járó férfi próbálta meg kirabolni ma, csütörtökön reggel a Kormos István utcai OTP bankot Győrben.

Az összehangolt rendőri intézkedéseknek és a szabadságon lévő rendőr lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a bankrablástól számított rövid egy órán belül bilincs kattant annak a 35 éves győri férfinek a kezén, aki ma, csütörtökön reggel fegyverrel rabolta ki az OTP Kormos úti fiókját.

A pénzintézetbe reggel kilenc óra előtt ment be egy ismeretlen férfi, fején csuklyával. A pénztárhoz lépett, fegyvert szegezett a banki alkalmazottra, majd a pénz átadására szólította fel. Ennek a pénztáros hölgy eleget tett, néhány százezer forintot átadott a férfi részére, mellyel az elkövető sietve távozott.

A fiókban több ügyfél mellett a Győri Rendőrkapitányság egyik szolgálaton kívüli kollégája is jelen volt. Szabadsága lévén, a rabló „Bankrablás” felkiáltására kapta fel a fejét, s a villám gyorsan lezajló eseményeket látva, az elkövető nyomába eredt. Az épületből kifutva a parkolón át követte a 35 éves győri férfit, aki autójába ugrott, majd nagy gázt adva, a Pápai út irányába hajtott el.
Az eseményekről azonnal értesítette a kapitányság ügyeletét, ahol pontos és gyors tájékoztatást követően megadta a menekülő útvonalának és járművének koordinátáit (paramétereit). Információja alapján a győri és megyei kollégák azonnal lezárták a város útjait, ellenőrző átengedő pontokat állítottak fel.
A szűrő és kutató munka eredményeként az elkövetéstől számított fél órán belül a nyomozók és járőrök vezetője négy próbaidős rendőrrel kopogtatott a férfi győri, Szabolcska úti lakásának ajtaján. A szüleivel élő elkövető, csak többszöri felszólításukat követően nyitotta ki az ajtót.

A házkutatásnál hiánytalanul került elő a bankból elrabolt pénz, és a rendőrök lefoglalták az időközben felderített és közelben lévő rejtekhelyéül szolgáló garázsban a férfi rablásnál használt autóját, fegyverét és az általa viselt ruhát.

Az elkövető végül beismerő vallomást tett, aki nem volt ismeretlen a megyei nyomozók előtt, több évvel korábban szintén követett már el fegyveres rablást.

Ellene a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya fegyveres rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, cselekményéért akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.