Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 06. 07:00, péntek | Helyi

Győri születésű dal is szólhat a szökőkútban - A győriek döntöttek, íme a lista

Győri születésű dal is szólhat a szökőkútban - A győriek döntöttek, íme a lista

Öt kategória legnagyobb slágereire, műveire lehetett szavazni a Győr+ Online felületén.

Az önkormányzat és a Győr+ Média közös szavazásra invitált mindenkit, eldönthették, mi szóljon a győri szökőkutakban. Nagy öröm számunkra, hogy 7.207 szavazat érkezett öt kategória zenéire. Szoros verseny alakult ki több helyen is, a XX. század világslágereinél mindössze 9 szavazat döntött az első és a második helyezett között, míg a napjaink magyar dalai közül egyértelmű győri győzelem született. „Külön öröm számunkra, hogy Dallos Bogi dala nyerte a kategóriáját, így egy győri születésű zenész dala is szólhat a győri szökőkútban” – árulta el érdeklődésünkre Radnóti Ákos alpolgármester, aki azt is nagyszerűnek tartja, hogy a külföldi dalok mellett magyar zenék is felcsendülnek. Kiemelte, a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően több olyan szökőkút is található Győrben, amelyek képesek zene lejátszására, illetve közülük egy projektoros kivetítésre is, ezeket a győriek és a turisták egyaránt megkedvelték, ezért tartották fontosnak, hogy ezúttal a lakosságra bízzák, mi szóljon a szökőkutakból. Hozzátette további beruházások várhatóak a városban ezen a területen.

„Örömteli, hogy sokan részt vettek ebben a rendhagyó játékban. Fontosnak tartom ezeket a kezdeményezéseket, mert Győr mindannyiunk otthona, együtt alakítjuk, tesszük otthonossá, barátságossá. Az önkormányzat az itt élőkkel közösen dolgozik Győr fejlődéséért.” – mondta el dr. Domanyik Eszter, a Városmarketing és Programszervezési Főosztály főosztályvezetője, aki kiemelte, legutóbb az Európa Kulturális Fővárosa 2023-as pályázat kapcsán kérték több fórumon is a győriek véleményét. „Többek között ennek is köszönhető, hogy a pályázatunk továbbjutott a második körbe. A Győr+ Média játéka révén a szökőkutak zenéje is tükrözi a győriek választását, ízlését.” – tette hozzá a főosztályvezető.

A zenélő szökőkutak várhatóan májustól működnek. Az öt kategória első helyezettei a Megyeháza téri szökőkútnál lesznek hallhatóak, míg a Rába–Duna összefolyásánál a XX. század világslágerei, a XX. század nagy magyar slágerei és a komolyzene kategória második helyezett dalai szólnak majd a szökőkútban.

A XX. századi világslágerei

1. Queen – Bohemian Rhapsody

2. Andrea Bocelli–Sarah Brightman – Time to Say Goodbye

Közelmúlt aktuális világslágerei:

1. Ed Sheeran – Shape Of You

A XX. század nagy magyar slágerei

1. Republic – A 67-es út

2. Ákos – Ilyenek voltunk

Közelmúlt aktuális nagy magyar slágerei

1. Dallos Bogi – Már nem zavar

Komolyzenei kategória

1. Erkel Ferenc – Palotás

2. Liszt Ferenc – Szerelmi álmok

Forrás: gyorplusz.hu

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

(A Dallos Bogi portrék az EYOF Adyvárosi Lángfutásnál megrendezett koncerten készültek 2017-ben.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.