Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 14. 16:00, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

Győri delegáció Brassóban

Győri delegáció Brassóban

Simon Róbert Balázs alpolgármester vezetésével az új év első hetében győri delegáció járt testvérvárosunkban, Brassóban. A küldöttség részt vett a január 6-án megtartott brassói Demokrácia Központ ünnepélyes megnyitóján. Az Er

Toró Tamás, az iroda igazgatója kifejtette, a központ közreműködik az egyszerűsített honosítási eljárás népszerűsítésben, az iratok összeállításában és előzetes ellenőrzésében, valamint az eskütételek megszervezésében.

A megnyitón Simon Róbert Balázs győri alpolgármester hangsúlyozta, a kettős állampolgárság révén végre egyesülhet a magyar nemzet. Személyes tapasztalatai alapján a kettős állampolgárság lehetősége nagyon sokat jelent az itt élőknek és az otthoniaknak egyaránt. Hozzátette, a sikertelen népszavazás után, végre az anyaországi magyarok ismét erdélyi testvéreik szemébe tudnak nézni, újra egymásra találtak.

A megnyitón részt vett Kalmár Ferenc András, brassói születésű országgyűlési képviselő, a Kereszténydemokrata Néppárt alelnöke; Potápi Árpád János, Fideszes országgyűlési képviselő, a Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke, Bonyhád polgármestere, Magyarország romániai nagykövetségét Bajtai Erzsébet nagykövetné-asszony képviselte.

A látogatáson a győri alpolgármester Gábor Imre brassói képviselővel, a Brassai Társaság tagjával közösen koszorúzta meg az Áprily Lajos Gimnázium udvarán található Széchenyi emléktáblát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.