Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Június 30. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

Győri Filharmonikus Zenekar: A zajos sikerek évada volt

Győri Filharmonikus Zenekar: A zajos sikerek évada volt

Roppant sikeres évadot zárt a Győri Filharmonikus Zenekar. Az együttes rendszerint teltházas koncerteket adott, számos nemzetközileg elismert zenész megfordult városunkban, és több világsztá

A polgármester hozzátette, nagy élmény volt a zenekar hangversenyein látni azt a hatalmas fejlődést, amelyen a társulat végigment, illetve ugyanilyen élmény volt látni, ahogy a győri közönség újra visszatalál a hangversenytermekbe a Győri Filharmonikus Zenekar hatására. A zenekar világszerte öregbítette városunk hírnevét, amiért köszönetet érdemel.

Az elmúlt évaddal kapcsolatban Fűke Géza igazgató kifejtette, úgy érzi, a zenekarnak sikerült visszatalálnia a zenei élet vérkeringésének főáramába, hazai, de nemzetközi színtéren is. Rengeteg pozitív visszajelzés érkezett mind a látogatóktól, mind pedig azoktól a nemzetközi hírű zenészektől, akik nálunk vendégszerepeltek. A folyamatosan emelkedő látogatói szám, az egyre több teltház is azt mutatja, jó úton jár a zenekar, amely a következő évben még tovább kíván fejlődni.

A zenei élet több nagy alakja érezte úgy, jó együtt játszani a győriekkel, ezért a következő évadban is visszatér. Ilyen visszatérő lesz Kocsis Zoltán, Kovács János, vagy éppen Miklósa Erika. A legismertebb hazai jazz zenészek is a győrieket választották.

A nemzetközi sztárok közül elég megemlíteni Ennio Morricone nevét, aki a fél világot bejárta a győri zenekarral, vagy éppen John Lordot, a Deep Purple billentyűsét, aki a nagysikerű győri koncert után már több közös szereplésre is felkérte a győri filharmonikusokat. Együtt koncerteznek majd ősszel a Művészetek Palotájában, de több közös külföldi turné is szerepel programjukban.

Az elmúlt évadban 102 hangversenyt rendeztek, ebből 86-ot játszott a győri zenekar, a többi vendégkoncert volt. 48 ifjúsági hangversenyt adtak, és számos alkalommal fogtak össze más győri társulattal, például a Győri Balettal, a Vaskakas Bábszínházzal, a Győri Nemzeti Színházzal, vagy éppen az egyetem zenekaraival.

Az igazgató azt ígéri, hogy a következő évadban is hasonló lendülettel és odaadással játszik majd a zenekar, sok újdonság és nemzetközileg is elismert nevek is várhatók. A bérletvásárlási lehetőségekért és további információkért látogasson el a www.gyfz.hu honlapra!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.