Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Április 16. 07:50, péntek | Helyi
Forrás: INSZOL Zrt.

Győri TISZK: Pályaorientációs és felnőttképzési központ épül a győri Gábor L

Győri TISZK: Pályaorientációs és felnőttképzési központ épül a győri Gábor L

nnepélyes keretek között aláírták a Gábor László pítőipari Szakképző Iskola tetőterébe tervezett pályaorientációs és felnőttképzési közpon

A szakképzés struktúrájának átalakítását célzó program részeként létrejövő pályaorientációs és felnőttképzési központ elsődleges célja, hogy a középiskola előtt álló tanulókat, a számukra legmegfelelőbb szakmák irányába terelje. Baráth Lászlóné, a Győri TISZK csoport vezetője elmondta, a tanévkezdésre elkészülő központba főként azokat az általános iskola hatodik és hetedik osztályos gyerekeket várják, akik még nem döntötték el, hogy merre orientálódjanak. Hozzátette, itt nem pályaválasztás, hanem pályaorientáció történik, amelynek lényege, hogy miután segítették a diákot saját képességei megismerésében, olyan szakma választása felé terelik, amelyre a legalkalmasabb, és amely biztos munkahelyet jelent a frissen végző fiatal számára a munkaerő-piacon. pp ezért a központban főként a hiányszakmák népszerűsítésére helyezik a hangsúlyt, de minden szakma - mintegy 260 szakma - megismerésére lesz lehetőség.
Baráth Lászlóné beszélt arról is, hogy az intézményben elkészülő központban helyet kap egy nagy előadó-kiállító terem, egy kis tanácskozó, irodák, és két számítástechnika terem, ahol szakmabemutató filmek és szimulációs szoftverek segítik a gyerekek pályaválasztását. Kiemelte, az új szárny akadálymentesített lesz azáltal, hogy épül egy a mozgáskorlátozottak igényeit kielégítő liftes lépcsőház, amellyel nemcsak a központ, hanem az iskola is megközelíthető lesz.

Ez a 200 millió forintos beruházás abból a közel 860 millió forintos támogatásból valósul meg, amelyet a város a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán nyert a győri szakképzés megújítására, infrastrukturális fejlesztéseire.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2024. Szeptember 01. 08:11, vasárnap | Helyi

Megvan a könyvszalon dátuma!

A Győri Könyvszalon ismét szélesre tárja kapuit november 15-17. között, immár 23. alkalommal.

2024. Szeptember 01. 07:13, vasárnap | Helyi

Kalauz nélküli vonatok indulnak a győri vonalon is

Szeptember 16-tól Budapest és Esztergom között, valamint a Budapest-Győr vonalon a reggeli csúcsidőszakban

2024. Augusztus 31. 09:11, szombat | Helyi

Keglovich-kupa: kiesett a Győrszentiván és a Bácsa

Az alacsonyabb osztályú Ásványráró és a Győrasszonyfa megtréfálta a papíron erősebbet a Keglovich László Vármegyei Kupa 3. fordulójában.