Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

Kedvezményes múzeumi belépőt válthatnak a győriek, azok is, akik nem állandó, hanem ideiglenes lakcímmel rendelkeznek. A lehetőséggel szeptember 30-ig élhetünk, addig hirdette meg a kedvezményt a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum. A győri lakosoknak lakcímkártya felmutatása mellett vehető igénybe a kedvezmény, amellyel féláron tekinthetjük meg az adott kiállítást.

Jelenleg 14 állandó és időszaki győri kiállítás látogatható az 50 százalékos kedvezménnyel, így minden korosztály találhat számára érdekességeket – közölte a múzeum.

Az Esterházy-palotában mindig tartanak kiemelt időszaki kiállítást, idén ez a „24-szer a pokolban” címet viseli és Győr II. világháborús bombázásának eseményeiről és legendáiról számol be. Itt található a 20. század első feléből származó, pompás festészeti, szobrászati és grafikai anyag impozáns válogatása is, mely a Radnai-gyűjtemény kiemelt darabjaival a
„modern Árkádia” vidékére kalauzolja az érdeklődőket. Az Esterházy-palotában most tehát 2000 Ft helyett 1000 Ft a teljes árú jegy a lakcímkártyásoknak.

A római kor rejtelmeit a Várkazamata–Kőtár hűvösében fedezhetik fel 1000 Ft helyett 500-ért, a Best of Billufeszt pedig mesevilágba repít, ahogy a Kovács Margit állandó kiállítás is a kerámiák tükrén át – és a sor itt még nem ér véget.
Bővebben a további kiállításokról és kedvezményekről itt olvashatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik