Városlista
2024. szeptember 2, hétfő - Rebeka

Hírek

2010. Június 22. 10:20, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

Győrkőcfesztivál harmadszorra

Győrkőcfesztivál harmadszorra

2010. július 2-4. között ismét meseországgá változik a győri belváros, elsősorban a Radó sziget. Borkai Zsolt polgármester három napra átadja a város kulcsát a gyerekeknek, &#

Kocsis Rozi, a főszervező Vaskakas Bábszínház igazgatója mutatta be a fesztivál fő elemeit. Tíz helyszínen mintegy ezer program várja teljesen ingyenesen a gyerekeket, akiknek csak egy mosolygós fotót kell magukkal hozniuk. A résztvevők karszalagot kapnak, amely számos kedvezményre jogosít.

Ingyenes lesz például a gyerekeknek az állatkert, vagy a fürdő látogatása, de a partner-szállásadóknál egy felnőtt mellett egy gyerek ingyen szállhat meg, illetve egy felnőtt mellett két gyermek ingyen étkezhet. A karszalagon a szülők telefonszámát is feltüntetik, így senki sem kallódhat el.

A győri meseországban" lesz meseutca-mesetér többek között a Piroska nagymamája, a hét törpe házával, vagy éppen a mézeskalácsházzal, lesz Locspocs sziget, Tipegő-topogó babakert, Varázshíd (a forgalomtól elzárt Rába kettős hídon), mutatványos színpad, rejtelmes sziget, Kalandrét, végtelen szőnyeg is. A Barátság parkban Győrkőcolimpiát rendeznek, amelyen a testvérvárosok gyerkőcei is részt vesznek.

A Győrkőcfesztivál július 2-án 18.30-án nyit a Radó Szigeten, ahol fellép a Makám együttes, majd a rendezvény főtündére, Szalóki gi ad koncertet. Borkai Zsolt polgármester átadja a város kulcsát a gyerekeknek, majd háromszáz kívánság-lampion emelkedik az égbe, a Rábán pedig elúsznak a kívánság-mécsesek.

A program évről évre rengeteg látogatót vonz a városba, ennek megfelelően a fesztivált az önkormányzat kiemelten támogatja, de számos cég, sajtóorgánum, civil szervezet is a rendezvény mellé állt, hogy igazán színvonalas lehessen a fesztivál, amely igazán a gyerekeknek szól, és ahol a lurkók hatalmas élményekkel gazdagodhatnak.

A szülőknek sem kell dilemmázni, ők sem fognak unatkozni. Várja őket a szülőmegőrző, amelynek keretében az apukák a víziszínpadi óriáskivetítőnél nézhetik a VB mérkőzéseit.

Borkai Zsolt polgármester minden győri gyermeket képeslappal invitál meg a Győrkőcfesztiválra, de természetesen a nem győri gyerekeket is nagyon várják a rendezvényre. Gyertek minél többen, ez a három nap csak a tiétek Győrben!

A részletes programot és a további fontos információkat itt megtalálja: http://www.gyorkoc.hu/


Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 02. 09:12, hétfő | Helyi

Lerövidült a távolság Lázi és Győrasszonyfa között

Elkészült a murvás összekötő út Lázi és Győrasszonyfa között, ezzel a két település közötti távolság majdnem ötödére csökkent.

2024. Szeptember 02. 08:12, hétfő | Helyi

Szamárköhögés a gyanú? Tesztelhetjük magunkat Győrben, de nem ingyen

Térítéses PCR vizsgálati lehetőséget kínál a Petz-kórház a szamárköhögés kórokozójának kimutatására.

2024. Szeptember 02. 07:11, hétfő | Helyi

Nagy felújítás kezdődött a Köztelek utcában

A Köztelek utcában útburkolati felújítással egybekötött közmű-felújítás kezdődött, félpályás, időszakonként akár teljes útzárra kell készülniük.

2024. Szeptember 01. 09:14, vasárnap | Helyi

2025 januárjában emelkednek a pedagógus bérek

2025-ben jelentősen növekednek a pedagógus bérek. A béremelés után a tanárok fizetése jövőre eléri majd a diplomás átlagbér 80 százalékát – közölte Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.