Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Május 12. 11:46, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság , kép: honvedelem.hu

Győrön is átfutottak a „Toborzó Országfutás 2016” programsorozat résztvevői

Győrön is átfutottak a „Toborzó Országfutás 2016” programsorozat résztvevői

Az egész országon átívelő toborzó futást szervezett a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság annak érdekében, hogy közelebb vigye az emberekhez a honvédelem ügyét.

A futók a 2016 kilométeres útvonalon több mint 200 települést érintenek, április 13-án indultak a fővárosból, s az összes megyén átfutva, végül május 20-án érnek majd célba Budapesten.

A váltófutás május 11-én érkezett meg Győrbe, ahol a hivatásos katonákhoz a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság több lelkes sportolója és a Bercsényi Miklós középiskola diákjai is csatlakoztak, akik 2,4 km-en kísérték a honvédeket és csapatzászlójukat. A futás a Nagy Imre úton és a Baross Gábor úton haladt végig, majd 14 órakor megérkezett a Bisinger sétányon található Országzászló emlékműhöz. Itt Fekete Dávid alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd ünnepélyes szalagkötésre és koszorúzásra került a sor. A Bisinger sétányon és parkban tartott rendezvényen nem csak a honvédek, hanem a többi rendvédelmi szerv, így a rendőrök, a katasztrófavédelem és a büntetés végrehajtásban dolgozók is képviseltették magukat. A győri hivatásos tűzoltó-parancsnokság egy gépjárműfecskendővel, s a tűzoltók felszereléseinek bemutatásával, a megyei tűzmegelőzési bizottság pedig tűzmegelőzési tájékoztató anyagokkal és gyerekeknek szóló tesztekkel színesítette a honvédek rendezvényét.

A toborzó futás szervezőinek célja a futással felhívni a lakosság figyelmét az egészséges életmód fontosságára, illetve a honvédség kötelekébe való toborzás, a honvédelem ügyének népszerűsítése, továbbá tisztelegni kívánnak a 2016-os nyári olimpiai játékokon résztvevő Magyar Olimpiai Csapat előtt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.