Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2011. November 11. 16:30, péntek | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Győrött is bevetik a rendőrségi autóvadászt

Győrött is bevetik a rendőrségi autóvadászt

A személy- és vagyonvédelem fontosságára hívja fel a figyelmet az a kétnapos bemutató, ahol mintegy 23 biztonságtechnikai cég is képviselteti magát.

Immár második alkalommal rendezi meg a Győri Rendőrkapitányság és a Foglalkoztatást Elősegítő Oktató Tanácsadó Kft. a Személy-, Vagyonvédelmi és Biztonságtechnikai Bemutatót. A győri Árkádban november 11-12-én 23 biztonságtechnikai cég képviselteti magát, de a rendezvényen bemutatják az Országos Rendőr-főkapitányság autóvadászát is.

Borkai Zsolt polgármester rámutatott, sokan csak azután foglalkoznak a vagyonvédelemmel, miután a baj bekövetkezett. Szerinte fontos a bűnmegelőzés, előre kell keresni annak lehetőségét, hogyan védjük magunkat és tulajdonunkat. A polgármester hozzátette, a bemutatón sok olyan eszközt megismert, aminek használatával a város is profitálhat majd, így a jövő évi költségvetés tervezésekor el fognak gondolkozni ezek beszerzésén.

Dr. Takács Tibor, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, térségünkben az országos átlag alatti a bűncselekmények, ezen belül a lopások száma is. Azért, hogy a tendencia kedvező maradjon a lakosoknak is tennie kell- fűzte hozzá az ezredes.

A szervezők is erre szeretnék a lakosság figyelmét felhívni a programmal, valamint szakmai tanácsokat adnak a közbiztonság fenntartása érdekében.

A programon bemutatták az ORFK legújabb eszközét, az autóvadászt. A rendőrségi adatbázisra csatlakozva kiszűri a körözött üzembentartókat, a lopott, lejárt műszakival rendelkező, a forgalomból kivont járműveket. Az autóvadászt pénteken délután Győrben is bevetik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.