Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. Október 27. 14:55, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

„Győrött jó nyugdíjasnak lenni!”

„Győrött jó nyugdíjasnak lenni!”

Az Idősek Világnapjához kapcsolódó ünnepséget tartottak a Városháza dísztermében 2010. október 27-én. Borkai Zsolt polgármester köszöntő beszédében elmondta, az ember minden korban, így az időskorban is meg tudja találni a szépsége

A polgármester kifejtette, a város büszke rá, hogy a közelmúltban Győr „Idősbarát Önkormányzat” címet kapott, de az igazi mérce a győri idősek megítélése, közérzete. Borkai Zsolt végezetül köszönetet mondott Bári Olgának, az Arrabona Nyugdíjas Egyesület elnökének azért a fáradhatatlan munkáért, amit az idősekért végez.

Bári Olga ugyancsak a köszönet hangján szólt. Mint mondta, „Győrött jó nyugdíjasnak lenni!”, ami nagymértékben köszönhető az önkormányzat évek óta tartó törekvéseinek. Éppen ezért az egyesület elismerésben részesítette Balogh József korábbi és Borkai Zsolt jelenlegi polgármestert.

Az ünnepségen 34 olyan idős ember kapott elismerést, aki közösségi tevékenységével szintén az idősügyet szolgálja: Alltrichter Ottóné, Baksa Péter, Baranyai Mihályné, Bejczy Ferencné, Berényi Gyuláné, Dr. Boros István, Csonka Sándor, Földes Sándorné, Gázser József, Guba Béláné, Hadarics Ferenc, Háromszéki Miklósné, Herbath Kálmánné, Horváth Józsefné, Kiss János, Kónya István, Knauz Béláné, Kovács Györgyné, Kreicz Józsefné, Laposa József, Leffler Józsefné, Meizer Istvánné, Németh Gáspárné, Németh Ferencné, Pereszlényi Andorné, Pleier Zoltán, Sklánicz Sándorné, Szűcs Emőke, Takács István, Tímár Antal, Venesz Zoltánné, Völgyesi Ferencné, Vulcz Imréné, Zászlós István.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.