Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 14. 10:30, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Gyorsított eljárással kapja a szükséges engedélyeket a győri Audi-projekt

Gyorsított eljárással kapja a szükséges engedélyeket a győri Audi-projekt

A kormány még nem hozott végleges döntést az Audi-bővítés támogatásának mértékéről. A tárca közleménye szerint a kabinet pénteken arról határozott, hogy kiemeltté nyilvánítja a projektet. A kiemelt státusz elsősorban azt jelenti,

Mint hangsúlyozták: a kiemelt beruházási státuszt a kormány kizárólag a nemzetgazdasági szempontból "igen fontos" beruházások esetében alkalmazza. A győri beruházással pedig közvetve 15 ezer, közvetlenül pedig 1800 munkahely jön létre - emlékeztetett a tárca.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter január végén jelentette be, hogy az Európai Unió "zöld utat" adott az Audi győri gyárberuházásának elindításához. A miniszter felidézte: az Audi közel 1 milliárd eurós beruházással teljes vertikumú gyárat hoz létre Győrben, ahol 2013 második felétől, a gyár teljes kapacitású működésétől kezdve napi 500 autót gyártanak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.