Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 19. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: GYŐR-SZOL Zrt.

Gyorssegélyt ad a gázrobbanásban megsérült tűzoltóknak a GYŐR-SZOL Zrt.

Gyorssegélyt ad a gázrobbanásban megsérült tűzoltóknak a GYŐR-SZOL Zrt.

Gyorssegélyt ad a kedd délután történt gázrobbanásban megsérült három tűzoltónak a Szarvas utcai 12 lakásos bérházat kezelő GYŐR-SZOL Zrt. Az épületben lakó bérlők elhelyezéséről az önkormányzattal közösen gondoskodik a társa

Gázrobbanás történt Győr-Szigetben a Szarvas utcában a GYŐR-SZOL Zrt. 12 lakásos bérházában kedden délután. A detonáció erősségére jellemző, hogy a négy szintes épület ablakai tokostul kiszakadtak helyükről, így minden lakás lakhatatlanná vált. Az előzetes vizsgálatok szerint a bérházból gázszivárgást jelentettek, ezért érkeztek a helyszínre a tűzoltók, akik az egyik lakásba próbáltak bejutni, amikor a gáz berobbant. Három tűzoltó sérült meg, egyikük súlyosan.

Sági Géza, a GYŐR-SZOL Zrt. elnök-vezérigazgatója a történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott, fejet hajt a tűzoltók áldozatos munkája előtt, hiszen életüket kockáztatva igyekeztek elhárítani a problémát. Hozzátette, a társaság 150 ezer forintos gyorssegélyt ad a balesetben súlyosan, és 50 – 50 ezer forintos gyorssegélyt a könnyebben megsérült tűzoltóknak. Az elnök-vezérigazgató emellett elmondta azt is, a 12 lakásból hétben laktak bérlők, öt pedig üresen állt. Az érvényes szerződéssel rendelkező lakók elhelyezéséről az önkormányzattal közösen gondoskodik a GYŐR-SZOL Zrt., a rendezett jogviszonyú bérlőknek félévre biztosítják a lakhatást.

A helyszínen szerdán délelőtt tűzvizsgáló dolgozott. Kiderült, hogy az egyik üresen álló lakást ismeretlen feltörték, leszerelték a gázfőelzárócsapot és a gázmérőt. Ezután kezdett szivárogni a gáz, ami később berobbant. A GYŐR-SZOL Zrt. elítéli ezt a cselekedetet, és reméli, hogy a törvény eszközeivel sikerül megakadályozni, hogy a jövőben hasonló eset történjen. A rendőrség ismeretlen tettes ellen közveszély okozás miatt indított nyomozást, a hatósággal a GYŐR-SZOL Zrt. együttműködik, és bízik a tettes mielőbbi kézre kerítésében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.