Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. Június 06. 21:44, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI

Győrújfalui polgármester: pár órás kiesést okoz a gátszakasz megcsúszása

Győrújfalui polgármester: pár órás kiesést okoz a gátszakasz megcsúszása

Pár órával hátráltatja a munkálatokat, hogy a település határában megcsúszott a Mosoni-Duna gátja egy szakaszon - közölte csütörtökön este a töltés mellett a védekezést irányító polgármester.

"Úgy terveztük, éjfélre érjük el a biztonságos szintet, ebből most reggel lesz" - mondta Nagy Imre Attila (független). Közlése szerint nem a folyó, hanem a falu felőli oldalon csúszott meg egy ötvenméteres szakasz egyharmada.A településvezető megjegyezte: a gátkorona szintje a történtek ellenére is 80-90 centivel a víz fölött van.

Siklósi Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője csütörtök este azt közölte az MTI megkeresésére: megcsúszott a föld a gátfal egyik részén Győrújfalunál, de ez nem okoz semmilyen problémát.Tájékoztatása szerint a gát tetején egy teherautó borította le éppen a homokzsákokat, amikor a gát földje egy kicsit "lecsúszott", szavai szerint ezt megsúvadásnak hívják.

Hozzátette: a történtek nem okoznak semmilyen problémát a védekezésben, a víz nem tört át, és már dolgoznak a gátrész helyreállításán, az érintett rész tömörítésén.A Magyar Honvédség Facebook-oldalán korábban az jelent meg, hogy Győrújfalu térségében az egyik gátnál elmozdult a gátat védő fóliázás. Azt írták: mivel az óránként 10 centiméterrel emelkedő víz a területet már beborította, könnyűbúvárcsoportot riasztottak a megcsúszott fólia homokzsákokkal való rögzítésére.

Az MTI helyszínről származó értesülései szerint helikopterrel is hordanak földet arra a gátszakaszra, amelyik megcsúszott a kora esti órákban Győrújfalunál.

MTI Fotó: Krizsán Csaba

Címkék: 2013, árvíz, győrújfalu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.

2024. Május 17. 08:13, péntek | Helyi

Egész napos programok kicsiknek és nagyoknak – szombaton lesz a VIII. Gulyahajtás

Május 18-án, szombaton immár nyolcadik alkalommal szervezik meg Dunaszegen a gulyahajtást. A rendezvény idén is élményekkel teli családi kikapcsolódással kecsegtet.

2024. Május 17. 07:12, péntek | Helyi

Melléképület égett Écsen

Kerti hulladék égetéséből terjedt tovább a tűz egy melléképületre Écsen.

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.