Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 20. 19:00, szombat | Helyi
Forrás: Arrabona Városvédő Egyesület

Gyűjtés a csángó kisdiákok számára

Gyűjtés a csángó kisdiákok számára

Az Arrabona Városvédő Egyesület idén is folytatja a több éves hagyományt, és gyűjtést szervez a moldvai csángó magyar kisiskolás gyermekek megsegítésére.

A Kárpátokon túli magyarság megmaradásának feltétele magyar nyelvünk ismerete, hiszen tudjuk, „Nyelvében él a Nemzet”. Az írás és olvasás elsajátításának alapjait az ember elsős elemista korában kezdi, de ismerve határon túli testvéreink helyzetét ez a kezdet ott sokkal nagyobb tehertétel.

Nem szeretnénk azon generáció tagjai lenni, mely saját szemével látni kényszerül a szórvány magyarság végső felmorzsolását, vagy felszámolását. De él az Isten és van Igazság és van még tán annyi segíteni akarás az itteni magyarokban, hogy adományaikkal teszik lehetővé az utánunk következő generáció magyar nyelv tanulását, így megmaradását. Bizony barátaim nem kemény ez a beszéd, a több százezer csángó magyar ugyanazon szavakkal imádkozik, ha hagyják, és a gyermekek még mindig magyarul kérik a kenyeret édesanyjuktól, de a huszonkilenc magyar tanító segítségünk nélkül sokáig kitartani nem lesz képes.
Túl a Kárpátokon, messzeségben és szorongatásban, de hittel várják Magyarfalva gyermekei a segítő kezek adományát, mert idén nekik vinnénk tanszereket, iskolakezdő csomagot, füzetet, íróeszközöket, tollat, ceruzát, radírt. Az Egyesület szeptember 8-án juttatja el a segélyt Magyarfalvára.

Az adományok gyűjtése 2011. augusztus 22-től szeptember 5-ig tart, helyszíne Győr, Tábor u. 5./a. Az adományokat ezen határidőn belül naponta 14-19 órák között várjuk.

Telefonon elérhetők vagyunk a 06/70/6287853 illetve a 06/96/332500 –as telefonszámon.

Kérem minden jó szándékú honfitársunkat, segítse lehetőségéhez mérten a missziót.

Szabó Gyula
alelnök
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.