Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Augusztus 11. 14:25, szerda | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Gyűjtik a veszélyes palatörmeléket

Gyűjtik a veszélyes palatörmeléket

Összegyűjtik a jégeső okozta palatörmeléket Őriszentpéteren. A Vas megyei településen júliusban verte le a jég a házak tetejéről a veszélyes hulladéknak számító palát. A törmeléket a károsultaknak kell az önkormányzat által bizt

Eddig több mint 10 tonna pala gyűlt össze, és még legalább kétszer ennyi van hátra Őr Zoltán, a város polgármestere szerint. Az elszállítás és megsemmisítés költségeit a biztosítók fizetik, úgy, mint a háztetők javítását is. A felújítások jelenleg is zajlanak. A polgármester reméli, hogy két héten belül minden szétvert tetejű házra új tető kerül majd.


A városvezető szerint lassan helyreáll a rend Őriszentpéteren, ahol a vendéglátásra is hatással volt a vihar. A turisták közül többen a rossz időjárás miatt mondták le szállásaikat. A vihar miatt viszont az elmúlt hetekben a településen egyfajta katasztrófaturizmus is kialakult. Őr Zoltán szerint ez a legalkalmatlanabb időben történt, hiszen ekkor kezdődött a károk rendezése.


Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.